КМДА Київська міська державна адміністрація


27 травня 2022

Традиційний у День Києва «Пробіг під каштанами» відбудеться цього року онлайн і об’єднає учасників з усього світу

Традиційний у День Києва «Пробіг під каштанами» відбудеться цього року онлайн і об’єднає учасників з усього світу

Цього року традиційний у День Києва «Пробіг під каштанами» об’єднає учасників з усього світу: протягом 29 травня кожен охочий може вийти на символічний старт із будь-якого безпечного куточка світу.

Мета заходу – збір коштів для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, а також об’єднання українців для взаємопідтримки.

«Надзвичайно круто, що ми і цього року всі разом зможемо долучитись до свята спорту. Незважаючи на важкий, трагічний час, ми традиційно організовуємо «Пробіг під каштанами», який надзвичайно люблять і кияни, і наші гості. В умовах воєнного стану, через загрози з росії, захід проходитиме онлайн. Але з високою місією, благодійною метою. Кожен учасник зможе зробити внесок. Я всіх закликаю, де б ви не були, долучитись до пробігу і думками повернутись до Києва. І я впевнена, вже наступного року в День Києва ми всі разом побіжемо Хрещатиком! Все буде Україна!» – зазначила заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олена Говорова.

Учасники можуть обрати: пройти, пробігтися чи прогулятися із дистанцією близько 5 км. Щоб долучитися до Пробігу, потрібно зареєструватися на сайті probig.in.ua і зробити благодійний внесок. Зареєстровані учасники можуть роздрукувати номерок, вписати до нього своє ім’я, місто, країну або номер реєстрації, і 29 травня вийти на прогулянку чи пробіжку в безпечному місці.

Як наголошують організатори, попри воєнний стан цьогорічний, 29-й Пробіг, за підтримки Київської міської державної адміністрації, зберігає свої традиції. Вийти на старт закликають саме в останню неділю травня – у День Києва, оскільки «Пробіг під каштанами» – незмінна частина його святкування. А для тих, хто знаходиться не в Києві, є змога об’єднати родину, розказати про українську столицю новим друзям та знайомим із різних куточків світу, оскільки кожна згадка про Україну в світі сьогодні – наближення до її перемоги.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.