КМДА Київська міська державна адміністрація


16 травня 2022

Застосунок «Київ Цифровий» відновив сервіс для оплати паркування

Застосунок «Київ Цифровий» відновив сервіс для оплати паркування

16 травня 2022 року за рішенням Київради відновилася оплата паркування в місті. Сервіс безготівкової оплати паркування знову працює в застосунку «Київ Цифровий».

Як і раніше, паркування платне лише в будні з 8:00 до 22:00. В інший час у будні та цілий день у суботу та неділю — паркування безкоштовне.

Щоб оплачувати паркування в «Київ Цифровий»:

  1. Виберіть «Сервіси водія» → «Погодинне паркування».
  2. Виберіть номер авто з переліку або вкажіть його.
  3. Виберіть паркінг. Перевірте, щоб номер на паркувальному знаку відповідав номеру паркінгу в застосунку.
  4. Натисніть «Почати паркування». Розпочнеться відлік часу.
  5. Натисніть «Завершити паркування», щойно авто залишить паркінг.

Якщо дозволити сповіщення, можна отримувати щогодинні нагадування про активне паркування. У застосунку також можна встановити час для автоматичного завершення паркування. В іншому випадку паркування завершується автоматично о 22:00, коли паркування на муніципальних паркінгах стає безкоштовним.

У «Київ Цифровий» оплата нараховується, доки триває паркування в застосунку, незалежно від місцезнаходження авто. У застосунку діє накопичувальна система оплати. Оплата списується за кожні 100 грн. Якщо сума менша, вона списується 1 числа наступного місяця. Оплачувати сервіс можна з банківської картки, Apple Pay або Google Pay. 

За безпекою паркувального простору слідкуватимуть інспектори з паркування. Під час повітряної тривоги інспектори не мають права штрафувати водіїв, тому не нехтуйте сигналами тривоги, які також надходять у застосунку.

Зауважте, що на муніципальних паркінгах не приймають оплату готівкою. Саме оплата в міському застосунку — це офіційна оплата, яка надходить у бюджет Києва.

«Київ Цифровий» — міський застосунок, що був адаптований до умов воєнного стану, поступово повертає сервіси за потребами містян. Застосунок доступний для завантаження в App Store і Google Play.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.