Головна  →  Новини  →  19 березня 2015

Віталій Кличко: «Ми вимагаємо від монополістів прозорості і справедливості при формуванні комунальних тарифів»

Віталій Кличко: «Ми вимагаємо від монополістів прозорості і справедливості при формуванні комунальних тарифів»

Ми вимагаємо від монополістів прозорості і справедливості при формуванні комунальних тарифів. І не перекладати усе фінансове навантаження на простих людей, споживачів. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в коментарі журналістам в кулуарах Київради.

«Останнім часом різко злетіли ціни на енергопостачання та водопостачання. Ми робимо все, щоби пом’якшити фінансове навантаження на киян, впливаємо на монополістів, вимагаємо від них прозорих і справедливих тарифів для населення. І якщо йде підвищення, має бути обґрунтування всіх тарифів. Люди мають знати, за що вони платять. І наше завдання – змусити монополістів не перекладати все фінансове навантаження на простих людей, споживачів», – наголосив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що тарифи встановлює уряд і НКРЄ. Єдиний тариф, який формує київська міська влада, – це тариф на утримання будинків та прибудинкової території. І цей тариф для киян не буде підвищуватися.

Водночас, наголосив Віталій Кличко, столична влада намагається пом’якшити фінансове навантаження на киян через зростання тарифів. І вимагає від монополістів виконувати свої зобов’язання. Наприклад, «Київхліб» узяв зобов’язання не підвищувати ціни на соціальні сорти хліба і розширювати мережу кіосків, де продаватимуть відповідну хлібобулочну продукцію.

Ще одним прикладом економії мер назвав встановлення лічильників тепла у будинках, які дозволять заощадити 30% енергії, а отже коштів.

«І ці лічильники повинні встановити монополісти, а не перекладати це на плечі людей», – наголосив Віталій Кличко.

За матерыалами: http://kievcity.gov.ua/news/22155.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024