Головна  →  Новини  →  17 березня 2015

Зміни в пенсійному забезпеченні з 1 квітня 2015

Зміни в пенсійному забезпеченні з 1 квітня 2015

Президент Петро Порошенко підписав Закон України від 02.03.2015 за № 213-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення», прийняття якого є однією з умов надання Україні розширеного кредитування з боку Міжнародного Валютного Фонду.

Закон  передбачає:

- до 1 січня 2016 обмежити виплати пенсій у розмірі 85% на період   роботи тим пенсіонерам, пенсія яких становить понад 1,5 прожиткового мінімуму (1423 гривні),  встановленого для осіб, що втратили працездатність;

-  пенсії буде обмежено для працюючих суддів і державних службовців;

- для суддів буде встановлено максимальний розмір пенсій у розмірі 10 мінімальних пенсій за віком, як для інших пенсіонерів;

- законом буде введено поетапне підвищення на 5 років пільгового пенсійного віку для жінок, збільшення страхового стажу для осіб, що мають право на пільгову пенсію, і страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за вислугу років.

Пенсії не будуть обмежуватися для інвалідів 1-ї, 2-ї групи і інвалідів війни 3-ї групи, учасників бойових дій, у тому числі антитерористичної операції, членів сімей загиблих учасників бойових дій.

Протягом особливого періоду обмеження не будуть застосовуватися щодо пенсій, щомісячних довічних грошових виплат для тих, хто проходить військову службу або рядового й начальницького складу силових відомств.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» набуде чинності 1 квітня 2015. 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024