Головна  →  Новини  →  26 листопада 2021

Первинна медична допомога має бути максимально наближена до киян – Ганна Старостенко

Первинна медична допомога має бути максимально наближена до киян – Ганна Старостенко

Столиця максимально наближує надання первинної медичної допомоги до містян, насамперед шляхом відкриття сучасних амбулаторій сімейної медицини у кроковій доступності до місця проживання пацієнтів. На цьому наголосила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко під час відкриття амбулаторії сімейної медицини у Дарницькому районі.

«Кияни мають отримувати доступні та якісні медичні послуги. Заклади охорони здоров’я первинної ланки повинні бути поряд із помешканнями містян, аби їм було зручно звернутися до сімейного лікаря або відвести дитину до педіатра. Крім того, усі амбулаторії, які на сьогодні відкриваються в Києві, – сучасні та максимально зручні для всіх категорій мешканців. Такі заклади відкриваються і в інших районах міста», – сказала Ганна Старостенко.

За її словами, нова амбулаторія розрахована для обслуговування майже 6 тисяч мешканців житлового масиву «Позняки-2» і за зміну зможе прийняти до 150 пацієнтів, зокрема, й дітлахів. У закладі працюватимуть кабінет щеплень та процедурний кабінет, де можна зробити необхідні загальні аналізи, скриніги на холестерин, швидкі тести на вагітність, ВІЛ, вірусні гепатити, визначення антигену вірусу COVID-19, а також електрокардіограму за направленням лікаря.

Ганна Старостенко додала, що заклад за потреби залучатиме до консультацій вузькопрофільних спеціалістів із консультативно-діагностичного центру району.

«Таким чином людям літнього віку та маломобільним киянам не доведеться їхати до консультативно-діагностичного центру. Вони зможуть записатися на виїзний прийом у власній амбулаторії та скористатися послугами вузькопрофільних спеціалістів», – пояснила вона.

Капітальний ремонт відкритої амбулаторії та її облаштування здійснено за рахунок коштів КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Дарницького району, до складу якого вона входить.

«Центр витратив 5,5 млн грн власних надходжень, аби відкрити цю амбулаторію. До слова, на сьогодні середня заробітна плата сімейних лікарів медзакладу складає 20,5 тис. грн, а середнього медичного персоналу – 14 тис. грн. Це також приклад ефективного менеджменту. Окремо відзначу й роботу та підтримку Дарницької районної державної адміністрації, яка долучилася до облаштування нової амбулаторії та благоустрою поряд із нею», – зазначила Ганна Старостенко.

Нова амбулаторія сімейної медицини № 1 почне працювати з понеділка, 29 листопада, за адресою: вул. Здолбунівська, 7.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024