КМДА Київська міська державна адміністрація


28 жовтня 2021

Віталій Кличко: З 1 листопада столиця запроваджує суворі протиепідеміологічні обмеження, оскільки за критеріями досягла показників «червоної» зони

Віталій Кличко: З 1 листопада столиця запроваджує суворі протиепідеміологічні обмеження, оскільки за критеріями досягла показників «червоної» зони

З 1 листопада столиця запроваджує суворі обмеження, оскільки за критеріями досягла показників «червоної» зони. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час термінового онлайн-брифінгу.

«Рішення про віднесення міста чи регіона до «червоної» зони ухвалює Державна комісія з надзвичайних ситуацій. І ми звертаємося до уряду ухвалити таке рішення. Але хочу заявити, що столиця в рамках своїх повноважень запроваджує суворі обмеження, про які ми заявляли раніше», – сказав Віталій Кличко.

Запровадять суворі обмеження в Києві з понеділка, 1 листопада.

Мер нагадав, що мова йде про наступні обмеження: тільки з негативним ПЛР-тестом або COVID-сертифікатом можна буде працювати і відвідувати: заклади харчування, готелі, установи і заклади соціального захисту, спортзали та фітнес-центри, ЦНАПи, управління праці та соцзахисту, управління пенсійного фонду. А також проводити масові заходи, відвідувати торгово-розважальні центри. Діти і підлітки відвідують ТРЦ тільки з батьками, які щеплені або мають негативний ПЛР-тест.

Столичні школярі з понеділка за парти не повертаються. Після канікул, з 1 листопада, навчальний процес відновиться в дистанційному режимі. Це стосується всіх учнів: із першого до одинадцятого класу. В такому режимі школи працюватимуть до поліпшення епідеміологічної ситуації в місті. Це рішення місто ухвалило після консультацій з Міністерством освіти та Міністерством охорони здоров’я.

Що стосується садочків, то вони продовжать працювати, але дотримуючись правил «червоної» зони. За умови вакцинації 100 відсотків персоналу закладів.

«Громадський транспорт закривати ми не збираємося. Він працюватиме. Але їздити в ньому повинні пасажири, що мають сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевіряти ці документи будуть не на вході в транспорт. А вибірково – спеціальні групи правоохоронців. Ми запроваджуємо ці суворі обмеження, бо немає інших варіантів, щоб зберегти здоров’я і життя людей. Щоб не допустити і колапсу медичної системи, яка може не витримати такого напливу хворих. Тому я вкотре звертаюся до всіх: вакцинуйтеся! Захистіть себе і своїх близьких! Тільки так ми можемо зупинити стрімке розповсюдження агресивного вірусу. Не слухайте страшилки і, м’яко кажучи, нерозумну пропаганду! Дотримуйтеся правил! Вакцинуйтеся! Бережіть себе!» – наголосив Віталій Кличко.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.