Головна  →  Новини  →  28 жовтня 2021

У Подільському районі відбулись заходи з відзначення 77-ї річниці вигнання нацистських окупантів з України (фото)

У Подільському районі відбулись заходи з відзначення 77-ї річниці вигнання нацистських окупантів з України (фото)

Сьогодні, 28 жовтня, відзначається 77-ма річниця вигнання нацистських окупантів з України. З цієї нагоди у Парку моряків на Рибальському півострові відбувся урочистий захід – мітинг-реквієм, в якому взяв участь заступник голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Микола Дубовик. Також, щоб віддати шану героям, які захищали Україну від нацистських окупантів, долучились мешканці району та голова ГО «Організація ветеранів Подільського району м. Києва» Микола Чепель.

«Друга світова війна залишила глибокі рани на землі України. Втрати, які пережив у воєнні роки український народ, і сьогодні гострим болем відлунюють у серцях наших співвітчизників. І особливо гірко та болісно тим, хто знає жахи війни не з книг чи розповідей, а несе тягар власних тяжких спогадів про пережите», - зазначив Микола Дубовик.

Зараз в Подільському районі проживає 15 ветеранів Другої світової війни, які через поважний вік не змогли долучитись до урочистостей, однак соціальні служби приділяють їм всіляку увагу, провідують для надання необхідної допомоги.

Також учасники мітингу-реквієму вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх, хто боровся проти поневолювачів в роки Другої світової війни. Вигнання  нацистів  з  українських  територій  стало  можливим  завдяки масовій участі українців у лавах як Червоної армії, так і партизанських загонах й структурах українського визвольного руху (ОУН та УПА).

Наприкінці заходу присутні поклали квіти до корабля-меморіалу «Монітор «Железняков» та інших пам’ятних знаків на території парку.

Крім того, сьогодні відбулось покладання квітів до могил героїв, які захищали Україну від нацистських окупантів, на Куренівському кладовищі та до стели воїнам-інтернаціоналістам на площі Валерія Марченка.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024