КМДА Київська міська державна адміністрація


28 жовтня 2021

Яна Барінова: У Києві презентували пам’ятну монету та виставку поштових марок до 400-річчя Хотинської битви

Яна Барінова: У Києві презентували пам’ятну монету та виставку поштових марок до 400-річчя Хотинської битви

У Києві у галереї батального живопису «ЕКОГІНТОКС» презентували пам’ятну монету Національного банку України та виставку поштових марок і конвертів Литви, Польщі та України, випущених спеціально до 400-річчя Хотинської битви. Про це повідомила директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова.

«Хотинська битва, яка сталася 4 століття тому, – це приклад перемоги, мудрості та героїзму литовського, польського та українського народів, які змогли зупинити експансію Османської імперії. Якби цього не сталося, можливо, історія Європи та й усього світу пішла б зовсім іншим шляхом. Отже, ця подія є дуже повчальною. І найкращими засобами розповісти про неї, передати сучасникам її історико-культурне значення стають археологія та мистецтво», – розповіла Яна Барінова.

За її словами, окрім пам’ятної монети та виставки поштових марок на відвідувачів галереї чекає серія картин «Хотинська війна 1621 року» Андрія Холоменюка та виставка історичних артефактів і реліквій того періоду з українських та закордонний приватних колекцій.

Також директорка Департаменту культури КМДА висловила подяку організаторам та ентузіастам, справжнім цінителям історії, які передали галереї такі цінні експонати.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.