КМДА Київська міська державна адміністрація


13 жовтня 2021

У Києві вже підключили близько 900 будівель соціальної сфери: житлові будинки можуть достроково підключатись за індивідуальними заявками (+відео)

У Києві вже підключили близько 900 будівель соціальної сфери: житлові будинки можуть достроково підключатись за індивідуальними заявками (+відео)

У Києві вже підключили близько 900 закладів бюджетної сфери – шкіл, дитсадків та лікарень. Житлові будинки розпочнуть підключати після того, як середньодобова температура опуститься нижче 8 градусів три доби поспіль. Однак наразі вже можна окремо підключати будинки до опалення – якщо їхні мешканці приймуть відповідне рішення більшістю голосів. Про це сьогодні під час онлайн брифінгу повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що попри достатньо складний період підготовки до зими через кризову ситуацію із закупівлею газу, Київ технічно повністю готовий до зими.

«Теплопостачальні компанії провели всі необхідні регламентні роботи, у тому числі гідравлічні випробування мереж. І для соціальної сфери столиці – шкіл, дитсадків, лікарень – опалювальний сезон уже розпочався. Згідно з розпорядженням КМДА з 1 жовтня ми розпочали підключення цих закладів за їхніми індивідуальними заявками. Станом на ранок 13 жовтня тепло вже отримують близько 900 дитячих садочків, шкіл та лікувальних закладів. Підключення триває. Я звертаю увагу керівників цих закладів, щоб вчасно подавали заявки, і температура в приміщеннях була комфортною, враховуючи важливу соціальну функцію установ», – заявив Петро Пантелеєв.

За його словами, підключення житлових будинків залежить від погоди.

«Буде неправильним, коли сьогодні ми ввімкнемо опалення, а завтра доведеться відкривати вікна і гріти повітря, а потім сплачувати за це рахунках за комуналку», – пояснив посадовець.

Разом із тим, у кожного будинку сьогодні є можливість підключитись до тепла вже зараз.

«Мешканці будинку більшістю мають підтримати рішення підключення до тепла і направити копію протоколу до теплопостачальної компанії – КП «Київтеплоенерго», ТОВ «Євро-Реконструкція». Ми всі живемо в умовах карантину, тому є шлях письмового анкетування, яке повинна зробити ініціативна група будинку, щоб не збирати будинкові збори», – сказав Петро Пантелеєв.  

Нагадаємо, що Київська міська рада прийняла рішення про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства «Київтеплоенерго» на 2 мільярди гривень. Це один із необхідних кроків, щоб стабільно пройти опалювальний сезон і не допустити зростання тарифів на тепло для населення.

Електронна пошта для надсилання протоколів щодо старту теплопостачання: КП «Київтеплоенерго» – [email protected] ТОВ «Євро-Реконструкція» – [email protected]

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.