КМДА Київська міська державна адміністрація


24 вересня 2021

Валентин Мондриївський: Цієї неділі на Контрактовій площі відбудеться Kyiv Klezmer Festival 2021

Валентин Мондриївський: Цієї неділі на Контрактовій площі відбудеться Kyiv Klezmer Festival 2021

26 вересня о 16:00 на Контрактовій площі розпочнеться концерт у рамках фестивалю сучасної клезмерської музики та єврейської культури – Kyiv Klezmer Festival 2021. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Клезмер Фест традиційно проводиться в Києві з 2018 року. Звісно, через пандемію його довелося скасувати. Проте цього року фестиваль знову відбудеться на Контрактовій площі. У програмі – не лише музика, а й усе, що пов’язане з єврейською культурою в Україні: від художніх виставок до майстер-класів», – розповів Валентин Мондриївський.

За його словами, місія фестивалю – популяризація клезмерської музики, яка є невіддільною частиною української культурної спадщини, розвиток та реабілітація народної музики України, а також відродження унікального мультикультурного музичного ландшафту країни.

Також він зазначив, що у концерті візьмуть участь: Муніципальна академічна чоловіча хорова капела ім. Л.М. Ревуцького, Національний Академічний Оркестр Народних Інструментів України, Національний академічний духовий оркестр України та Геннадій Фомін.

Деталі заходу можна буде дізнатися на сторінці фестивалю у Facebook

Довідково. Мистецтво клезмерів народилося на теренах України та увібрало в себе кращі музичні традиції народів нашої країни. Разом із єврейськими емігрантами зі Східної Європи клезмерська музика на початку XX сторіччя переселилася за океан і там стала частиною джазу. Нині клезмер розвивається разом із сучасним світом, підтримуючи його вібрації та є частиною world music.

Перший Kyiv Klezmer Fest відбувся 12-13 травня 2018 року з ініціативи та за підтримки Департаменту культури КМДА в Києві на Контрактовій площі та зібрав понад 15000 гостей і 200 музикантів з України, США, Нідерландів та Ізраїлю.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.