Головна  →  Новини  →  15 вересня 2021

Киян, що мають проблеми із зором, у комунальних медзакладах оперують безкоштовно – Валентина Гінзбург

Киян, що мають проблеми із зором, у комунальних медзакладах оперують безкоштовно – Валентина Гінзбург

Кияни, що мають проблеми із зором (катаракта та низка інших захворювань), за направленням лікаря можуть бути безкоштовно прооперовані в комунальних медичних закладах столиці. Йдеться не лише про саму процедуру оперативного втручання, а й про необхідні витратні матеріали, що також надають на безоплатній основі. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

За її інформацією, на виконання заходів Міської цільової програми «Здоров’я киян» у 2020 році місто закупило сучасне обладнання та витратні матеріали для проведення офтальмологічних операцій на суму близько 42 мільйонів гривень. І наразі Департаментом охорони здоров’я вчинено все необхідне, щоб такі оперативні втручання проводили в п’ятьох клініках міста, на базі яких функціонують потужні спеціалізовані відділення.

«Це Олександрівська клінічна лікарня м. Києва, Київські міські клінічні лікарні №№1, 3, 8 та 9. Усе, що має зробити людина з проблемами із зором – відвідати лікаря, пройти обстеження і – в разі показань до операції – звернутися з консультативним висновком та електронним направленням до однієї із цих лікарень», – зазначила Валентина Гінзбург.

Директорка Департаменту розповіла, що з початку року, попри уповільнення темпів надання планової медичної допомоги через пандемію, лише штучних кришталиків імплантували 479.

Також вона зауважила, що минулими роками для безкоштовної допомоги офтальмологічним пацієнтам закуповували лише кришталики, а сьогодні цей перелік значно розширено. Окрім хворих на катаракту, завдяки закупленим матеріалам та обладнанню на безоплатній основі наразі мають змогу прооперуватися і пацієнти з відшаруванням сітківки, глаукомою, травмами очей тощо.

«Важливо, що це відбувається за гроші міського бюджету, тобто – понад гарантований обсяг послуг, які фінансується Національною службою здоров’я України. Таким чином у киян з’являється ще більше можливостей на отримання безоплатної спеціалізованої медичної допомоги», – наголосила Валентина Гінзбург.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024