Головна  →  Новини  →  15 вересня 2021

Із 14 вересня на станції метро «Золоті ворота» триватиме виставка портретів відомих українських жінок-вчених

Із 14 вересня на станції метро «Золоті ворота» триватиме виставка портретів відомих українських жінок-вчених

Із 14 вересня унікальна колекція портретів відомих українських жінок-вчених триватиме у вестибюлі станції метро «Золоті ворота». Про це повідомляє КП «Київський метрополітен».

Зокрема, можна побачити портрети Катерини Ющенко, Наталії Атамась, Антоніни Прихотько, Нани Войтенко та ще восьмеро біологинь, нейрофізіологинь, матиматикинь та фізикинь. Роботи спеціально для освітнього арт-проєкту «Наука – це вона» створили талановиті українські ілюстратори Сергій Майдуков, Женя Полосіна, Анна Іваненко, Оля Дехтярьова, Анна Сарвіра.

Мета проєкту: привернути увагу громадськості до науки «із жіночим обличчям», познайомити суспільство зі здобутками українських жінок-вчених і розбити стереотип, що робота в STEM – це «чоловіча» справа.

«Цей проєкт покликаний розповісти якомога більшій кількості людей про те, що українки зробили великий внесок у світову науку. Часто їхні імена залишаються незаслужено невідомими широкому загалу. І це треба виправити», – сказав ініціатор проєкту, інвестор та засновник української технологічної компанії Roosh Сергій Токарєв.

Як наголосили у київському метрополітені, за більш ніж 60-річну історію складний механізм столичного метро живився працею сотень талановитих жінок-інженерок, механікинь та адміністративних працівниць. Сьогодні в «Київському метрополітені» піклуються про забезпечення гендерної рівності. Жінки можуть працювати на всіх посадах без обмежень.

«Стереотипно метро уявляється дуже чоловічим. За фактом 50% колективу – жінки», – зауважила заступниця начальника підприємства Наталія Макогон.

Ініціатива реалізовується благодійним освітнім проєктом STEM is FEM за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН в Україні (UNICEF) та ООН Жінки в Україні і є частиною глобальної кампанії ООН Жінки «Покоління Рівності». Генеральним партнером проєкту є українська технологічна компанії Roosh, комунікаційний партнер – агентство стратегічних комунікацій TRUMAN.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024