Головна  →  Новини  →  14 вересня 2021

Київ нарощує динаміку вакцинації від COVID-19, аби запобігти локдауну – Ганна Старостенко

Київ нарощує динаміку вакцинації від COVID-19, аби запобігти локдауну – Ганна Старостенко

Київ продовжує нарощувати темпи вакцинації від COVID-19. Так, за минулий тиждень (6-12 вересня) у столиці було проведено щеплення 130 700 дозами вакцини, що майже на 24% більше, ніж за попередній (із 30 серпня до 5 вересня введено 105 662 дози). Це найвищий показник в Україні. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко під час ефіру на телеканалі «UA:Перший».

«Київ був і залишається лідером у вакцинальній кампанії. Попри те, що всі лікарні та інфраструктура медичної системи столиці вже напоготові, ми не хочемо допустити сценарію березня-квітня 2021 року. Крім того, місто розуміє всі ризики жорсткого локдауну і прагне уникнути його повернення у столиці. А зробити це можна за допомогою масової вакцинації містян», – розповіла Ганна Старостенко, коментуючи можливий перехід України до «жовтої» зони та нові умови, пов’язані з певними послабленнями для вакцинованих громадян.

За її словами, значну динаміку минулого тижня показала вакцинація освітян. Місто робить усе, щоб не допустити переходу закладів освіти на дистанційне навчання.

«Ми постійно ведемо роз’яснювальну роботу з працівниками освітньої сфери у цьому контексті. І це дає свої результати», – додала заступниця голови КМДА.

Нагадаємо, що вже 4 райони міста перетнули позначку у 80 відсотків вакцинованих працівників шкіл, ще 4 – майже досягли цієї цифри, а ще два райони нарощують темпи вакцинації та мають усі шанси на необхідний показник наступного тижня.

Станом на сьогодні у столиці здійснено загалом 1 578 554 щеплень. З них: 800591 – перша доза, 777963 – друга доза. 18616 доз було введено за минулу добу.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024