Головна  →  Новини  →  16 серпня 2021

Інструменти впливу на правопорушників задля убезпечення суспільства

Інструменти впливу на правопорушників задля убезпечення суспільства

Орган пробації – це установа, яка передбачає роботу без ізоляції від суспільства з особами, засудженими до покарання, що не пов’язане з позбавленням волі, наприклад, громадські та виправні роботи, звільненими з випробувальним терміном від відбування покарання у виді позбавлення (обмеження) волі.

Завдання і функції уповноважених органів з питань з питань пробації передбачають контроль і нагляд, надання правопорушникам соціальної та психологічної підтримки, допомоги, спрямоване на попередження нових злочинів.

Задля ефективної індивідуально-виховної роботи з засудженими орган пробації використовує оцінку ризиків учинення повторного кримінального правопорушення, тобто аналіз чинників, які впливають на ймовірність виникнення у суб’єкта пробації протиправної поведінки в майбутньому, що допомагає мінімізувати виявлені криміногенні потреби, такі як: житло, освіта, робота та стосунки у суспільстві. 

Співпраця з державними та благодійними організаціями відіграє чималу роль в отриманні соціальної допомоги засудженими. Так, спільними зусиллями Подільського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області та представниками Всеукраїнської Благодійної організації «Деполь Україна» нещодавно суб’єкту пробації було надано допомогу у отриманні тимчасового притулку в зв’язку з тяжкими життєвими обставинами.

Засуджений раніше проживав у Подільському районі м. Києва за місцем реєстрації, проте через конфлікт з власною донькою, яка наразі в судовому порядку закріплює власність на квартиру, залишився без постійного місця проживання. Після того як органу пробації стало відомо про його життєві труднощі, благодійною організацією було надано допомогу у отриманні тимчасового житла за направленням інспектора Подільського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області.

Сприяння офіційному працевлаштуванню - це ще один ефективний інструмент впливу на засуджених задля запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень. Неодноразово органом пробації Подільського району м. Києва завдяки співпраці з Подільським районним центром зайнятості населення м. Києва було надано допомогу в трудовому влаштуванні особам з судимістю.

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що пробація – це можливість для засудженої особи отримати вихід з критичних ситуацій та навчитися вирішувати проблеми конструктивним шляхом збереження свого соціального оточення.  

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024