Головна  →  Новини  →  13 серпня 2021

До уваги суб'єктів малого та середнього підприємництва!

До уваги суб'єктів малого та середнього підприємництва!

У місті Києві діє Положення про фінансово-кредитну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва, затверджене рішенням Київської міської ради від 21.09.2017 № 46/3053 (зі змінами та доповненнями).

Підприємці міста Києва можуть отримувати фінансування на реалізацію своїх інвестиційних проєктів на досить доступних умовах – до UIRD (12 місячний) + 6 %.

За рахунок цих коштів на період дії карантину для київських підприємців компенсуватиметься 99 % від суми відсотків за кредитним договором, які сплачені позичальником за звітний місяць.

Суб’єкти малого та середнього підприємництва, які отримали кредит за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9 %» та підпадають під вимоги Положення про ФКП, за їх згодою, можуть отримати додаткову фінансово-кредитну підтримку від київської міської влади.

Тобто, для підприємців столиці, які є учасниками державної програми «Доступні кредити 5-7-9 %», кінцеві відсоткові ставки будуть до 0,01 % річних.

На сьогодні у програмі ФКП беруть участь наступні банки: АТ ПРОКРЕДИТ БАНК», АБ «УКРГАЗБАНК», АТ «ОЩАДБАНК», АТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК», АТ  «КРЕДОБАНК», АТ «МЕГАБАНК», АТ КБ «ПРИВАТБАНК», АТ «БАНК АЛЬЯНС», АТ «КБ «ГЛОБУС», ПАТ «БАНК ВОСТОК», АТ «АЛЬФА-БАНК», АТ  «ОТП БАНК», АТ «БАНК УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ», АТ «ТАСКОМБАНК», АТ «АГРОПРОСПЕРІС БАНК», АТ «КОМЕРЦІЙНИЙ ІНДУСТРІАЛЬНИЙ БАНК», АТ «АСВІО БАНК».

Відповідно до Положення позичальниками можуть бути суб’єкти господарювання – резиденти України, що зареєстровані в місті Києві, виробничі потужності яких розміщені повністю або частково на території міста Києва або Київської області, ведуть реальну господарську діяльність не менше 1 (одного) року та які підпадають під визначення суб’єктів малого або середнього підприємництва згідно з положеннями Господарського кодексу України.

Сума кредиту не може перевищувати суму в національній валюті, еквівалентну 600 000 євро.

Максимальний строк надання фінансово-кредитної підтримки не може перевищувати 6 років.

Суб’єкти господарювання повинні розуміти, що надання фінансово-кредитної підтримки здійснюватиметься за чітко визначеними критеріями кредитного проєкту.

Критерій 1: Реєстрація, сплата податків, розміщення виробничих потужностей.

Реєстрація та сплата податків в м. Києві,  виробничі потужності частково або повністю розміщені у Київській області.

Критерій 2. Вид діяльності згідно з КВЕД 2010.

Всі види діяльності (переробна промисловість, торгівля, готельно-ресторанний бізнес, будівництво, телекомунікації тощо), окрім: виробництва алкоголю, тютюнових виробів, вибухових речовин, зброї, фінансової та страхової діяльності, програмування, азартних ігор тощо.

Критерій 3. Цільове використання кредитів, у рамках напрямів основної діяльності позичальника відповідно до КВЕД 2010:

  • придбання устаткування, обладнання та інших основних засобів виробничого призначення, а також транспорту, який буде використовуватись в комерційних та виробничих цілях;
  • модернізація технологічного процесу виробництва або основних засобів (машин, обладнання тощо) для розширення діючого або створення нового виробництва, зниження собівартості;
  • придбання нежитлової нерухомості та/або земельних ділянок з метою провадження суб'єктом підприємництва господарської діяльності без права передачі такої нерухомості та/або земельних ділянок в платне або безплатне користування третім особам;
  • здійснення будівництва, реконструкції або ремонту приміщень, у яких суб'єкт підприємництва провадить основну господарську діяльність, які на праві власності або користування належать суб'єкту підприємництва;
  • впровадження енергозберігаючих проєктів та проєктів, спрямованих на зменшення енергозатрат;
  • впровадження "зелених технологій" виробництва;
  • поповнення обігових коштів, фінансування оборотного капіталу, з урахуванням пункту 2.2 Положення;
  • придбання об'єктів права інтелектуальної власності, за договорами комерційної концесії (франчайзингу), пов'язані із реалізацією суб'єктом підприємництва інвестиційного проєкту.

Критерій 4.Власний внесок позичальника.

Позичальник зобов’язаний профінансувати не менше 20 % вартості об’єкту кредитування. 

Ця вимога не стосується кредитів або кредитних ліній, цільовим призначенням яких є поповнення обігових коштів та/або фінансування оборотного капіталу.

Процедуру отримання фінансово-кредитної підтримки максимально спрощено.  Для її отримання підприємець:

  1. Вивчає критерії, визначені рішенням Київської міської ради від 21.09.2017 № 46/3053 «Про затвердження Положення про фінансово-кредитну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва у місті Києві» (зі змінами та доповненнями).
  2. Подає до банку свій кредитний проєкт.
  3. У разі відповідності вимогам банку щодо кредитування та визначеним критеріям отримує фінансово-кредитну підтримку від міської влади.

Програма фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва, затверджена рішенням Київської міської ради від 21.09.2017 № 46/3053 (зі змінами та доповненнями)

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024