Головна  →  Новини  →  30 січня 2015

Стан охорони праці і травматизм на підприємствах, установах та організаціях Подільського району у 2014 році обговорювали в райдержадміністрації

Стан охорони праці і травматизм  на підприємствах, установах та організаціях Подільського району у 2014 році обговорювали в райдержадміністрації

29 січня Подільській районній державній адміністрації, сектором з питань охорони праці, було організовано нараду на тему: “Стан охорони праці та аналіз травматизму за 2014 рік на підприємствах, установах та організаціях Подільського району міста Києва”. Проводив нараду перший заступник голови Микола Дубовик. Серед запрошених та гостей були присутні: начальник відділу  з питань охорони праці виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища – Сергій Лисенко, страховий експерт з охорони праці Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України в місті Києві – Світлана Пількевич, державний інспектор нагляду у будівництві – Володимир Пукас, головний редактор журналу “Промислова безпека ” – Андріан Галач, завідувач сектору з питань охорони праці Печерської  райдержадміністрації – Лариса Кузьміч, завідувач сектору з питань охорони праці Солом’янської   райдержадміністрації – Оксана Римар-Щербина, головний спеціаліст сектору з питань охорони праці Голосіївської райдержадміністрації – Лідія Хоніна, керівники житлово-комунального господарства, медичних закладів та закладів освіти Подільського району разом із відповідальними  особами за охорону праці.

Начальник відділу з питань охорони праці виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища – Сергій Лисенко провів аналіз виробничого травматизму за 2014 рік, та відзначив, що порівняно з 2013 роком кількість травмованих зменшилася. Протягом 2014 року на підприємствах, установах та організаціях міста Києва виробничі травми отримало 295 чоловік, що на 93 людини менше ніж 2013 році (388 чол.). Якщо аналізувати по галузях економіки, то найбільше травмованих у будівництві та промисловості будматеріалів – 38 осіб, харчовій, м’ясній та молочній промисловості - 34, сільському господарстві - 28 та охороні здоров’я – 21 працівник. Серед виробничого травматизму за видами подій можна виділити падіння потерпілого – 124 випадки, дія предметів та деталей, що рухаються, обертаються, розлітаються – 47; пригоди (події) на транспорті – 30 випадків.

Основними причинами травмування працівників є організаційні причини, це порушення трудової та виробничої дисципліни, правил безпеки руху та порушення технологічного процесу, незастосування засобів індивідуального захисту.

Страховий експерт з охорони праці Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України в місті Києві – Світлана Пількевич розповіла про зміни у законодавстві та статистику травматизму саме у Подільському районі столиці. За 2014 рік в Подільському районі трапилося 44 нещасних випадки, 16 з яких пов’язанні з невиконання інструкцій з охорони праці на виробництві.

Державний інспектор державної інспекції промислової безпеки у будівництві Володимир Пукас звернув увагу присутніх на зміни до ст. 265 Кодексу законів про працю України, якою передбачено відповідальність юридичних та фізичних осіб підприємців, які використовують найману працю без укладання трудового договору, а також про обмеження проведення протягом січня-червня 2015 року перевірок суб’єктів господарської діяльності.

Головний редактор журналу “Промислова безпека” - Андріан Галач презентував журналу “Промислова безпека”, розповів про оцінку ризиків та аналіз безпеки виконання робіт.

Джерело: сектор з питань охорони праці

Перейти до фотоальбому: /gallery/139.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024