Головна  →  Новини  →  30 липня 2021

Віталій Кличко привітав українських альпіністів, які підкорили вершину понад 8 тисяч метрів у Гімалаях

Віталій Кличко привітав українських альпіністів, які підкорили вершину понад 8 тисяч метрів у Гімалаях

Мер Києва Віталій Кличко привітав українських альпіністів, які підкорили неприступний восьмитисячник у Гімалаях, відомий як К2 або Чогорі.

Віталій Кличко зазначив, що К2 – друга вершина у світі за висотою після Евересту і перша за складністю. Таке сходження потребує відмінної фізичної підготовки, мужності та великої мети – дістатися вершини. Адже відомо, що К2 називають горою-вбивцею, оскільки вона має дуже складний ландшафт. На цій вершині, висотою 8611 метрів, гине до 23% горосходжувачів.

«Але четверо українців підкорили вершину! Ірина Галай стала першою українкою, яка побувала і на Евересті, і на К2. Оксана Літинська – друга українка після Ірини – яка теж підкорила К2. Також сходження здійснили Валентин Сипавін – світовий чемпіон з льодолазіння та альпініст зі світовим ім’ям. І Дмитро Семеренко – досвідчений альпініст-висотник. Як людина, яка нещодавно підкорила Казбек, зійшовши на вершину в 5 тисяч метрів, я розумію наскільки складно було нашим альпіністам здолати понад 8 тисяч метрів. Це – неймовірна сила тіла і сила духу. Коли через біль, фізичне навантаження, холод і ризик життям ти вперто йдеш до мети – підіймаєшся на вершину. Бажаю нашим героям нових висот і вершин в усьому! І сам теж готуюся до нового сходження», – написав Віталій Кличко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024