КМДА Київська міська державна адміністрація


19 липня 2021

Оголошення ПП «НОВУС УКРАЇНА» про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря

ПП «НОВУС УКРАЇНА» повідомляє про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря в процесі діяльності магазину №7023, що розташований за адресою: м. Київ, вул. Нижній Вал, 17/8.

Основний вид діяльності -  роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Підприємство віднесено до третьої групи за ступенем впливу об’єкту на забруднення атмосферного повітря, та не потребує взяття на державний облік за обсягами потенційних викидів забруднюючих речовин в атмосферу.

З метою отримання дозволу підприємством була проведена інвентаризація викидів забруднюючих речовин та розроблені документи, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, буде надано для затвердження у відповідні державні органи.

У результаті проведення вищевказаних робіт встановлено, що від магазину налічується 3 стаціонарних джерел викидів, а саме: труба обладнання магазину, обладнання систем  холодопостачання, вантажна рампа.

У процесі діяльності підприємтсва основний  вплив на забруднення повітря здійснюють акролеїн, спирт етиловий, ацетальдегід, оцтова кислота, оксиди азоту та вуглецю, вуглеводні насичені, фреони. Потужність викидів від магазину в цілому становить 0,085035 г/с та 0,106 т/рік.

Відповідно до «Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів» та спираючись на результати розрахунків розсіювання, санітарно-захисна зона не організовується. Вклад підприємства в існуючий рівень забруднення атмосферного повітря значно нижчі від допустимих рівнів.

Зауваження та пропозиції надсилати до Подільської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою: 04070, м. Київ, Контрактова площа, 2, тел. (044) 485-19-05,  (044) 485-18-95, e-mail: [email protected]

Публікація в газеті «Експрес об’ява»  від   09-15 липня2021  року   № 26(5382)



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.