Головна  →  Новини  →  26 травня 2021

Відбулось засідання Громадської ради, присвячене облаштуванню публічного простору скверу імені Героя України Василя Сліпака (фото)

Відбулось засідання Громадської ради, присвячене облаштуванню публічного простору скверу імені Героя України Василя Сліпака (фото)

25 травня 2021 року в межах засідання Громадської ради при Подільській РДА відбулось громадське обговорення варіантів облаштування публічного простору скверу імені Героя України Василя Сліпака на Андріївському узвозі, 33/6.

Засідання розпочали із вшанування хвилиною мовчання пам'яті українського оперного співака, Героя України Василя Сліпака.

Перший заступник голови Подільської районної в м. Києві державної адміністрації Сергій Коваленко у привітальному слові наголосив на важливості питання облаштування території скверу як для мешканців Подільського району, так і для усіх патріотів України. Він довів до присутніх, що сквер створено відповідно до рішення Київської міської ради від 15.11.2018 № 32/6083 «Про надання статусу скверу земельній ділянці у Подільському районі міста Києва». Також він поінформував усіх присутніх, що 21 липня 2020 року Комісією з питань найменувань при Київському міському голові було підтримано звернення громадської організації «Фундація Василя Сліпака» стосовно присвоєння імені Василя Сліпака зазначеному скверу та винесено на громадське обговорення, яке тривало із 28 липня по 1 жовтня 2020 роки на єдиному вебпорталі територіальної громади міста Києва. Результати громадського обговорення стосовно присвоєння імені Василя Сліпака зазначеному скверу заплановано повторно розглянути 3 червня 2021 року на засіданні Комісії з питань найменувань.

Під час засідання Громадської ради голова громадської спілки «Творче патріотичне об’єднання «Музичний батальйон» Валерій Суботін презентував концепцію облаштування публічного культурного простору скверу ім. Василя Сліпака. Також висловилися скульптори, архітектори та діячі, які презентували свої проєкти облаштування скверу.

Серед присутніх на засіданні була представниця Департаменту архітектури та містобудування виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) Світлана Липівська, яка зазначила, що оголошено Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на визначення кращих пропозицій благоустрою скверу імені Василя Сліпака, за яким переможець зможе створити унікальний архітектурно-ландшафтний об’єкт меморіального значення в історичній частині міста. Конкурс буде максимально відкритим та прозорим для громадськості. Долучитись до нього можуть усі охочі спеціалісти та профільні фахівці держави.

На засіданні також був присутній рідний брат Василя Сліпака Орест Сліпак, який подякував усім ініціаторам за презентацію своїх проєктів та зазначив, що він підтримає будь-який проєкт, який пройде чесний та прозорий конкурсний відбір.

Після тривалих обговорень, запитань та пропозицій до авторів переглянутих проєктів, прийняли рішення щодо необхідності подання проєктів на Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс.

За результатами засідання Громадської ради при Подільській райдержадміністрації буде підготовлено протокол для подальшого опрацювання та розгляду.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024