КМДА Київська міська державна адміністрація


9 травня 2021

Віталій Кличко: Ми повинні пам’ятати подвиг усіх, хто боровся за мир на нашій землі, за перемогу над нацизмом (+фото)

Віталій Кличко: Ми повинні пам’ятати подвиг усіх, хто боровся за мир на нашій землі, за перемогу над нацизмом (+фото)

Мер Києва Віталій Кличко вшанував пам'ять полеглих під час Другої світової війни та привітав ветеранів з Днем перемоги. Захід «Пам’ятаємо, перемагаємо!» традиційно відбувся на території Музею історії України у Другій світовій війні. Віталій Кличко поклав Гірлянду Військової Слави до Меморіалу героїв форсування Дніпра.

Участь в церемонії також взяли ветерани Другої світової війни, діти війни, ветерани АТО/ООС та військові Збройних сил України. 

«Сьогодні ми згадуємо тих, хто боровся з нацизмом і героїчно захищав свою землю. Ми шануємо пам’ять полеглих героїв Другої світової. І висловлюємо подяку живим ветеранам за їх жертовність та відвагу.  Дорогі ветерани Другої світової війни, герої фронту і тилу, визволителі та захисники України! Вітаю вас з 76-ю річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!» – наголосив у своєму виступі Віталій Кличко.

Він зазначив, що нині в Києві мешкають понад 52 тисячі людей, яких торкнулася та страшна війна. Це – і ветерани Другої світової, і члени їх родин, члени родин загиблих воїнів.

«Ми повинні пам’ятати подвиг усіх, хто боровся за мир на нашій землі, за перемогу над нацизмом. І пам’ятати ті страшні уроки історії, аби більше не допустити таких трагедій», – сказав мер столиці.

Він підкреслив, що сьогодні Україна теж протистоїть агресору, захищає свою територіальну цілісність і незалежність від імперських амбіцій Росії. 

«Українці сьогодні захищають свій європейський вибір, демократію та європейські цінності. І ми переможемо! Мир повернеться на українську землю!» – наголосив Віталій Кличко.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.