Головна  →  Новини  →  1 травня 2021

КМДА та КОДА погодили створити спільну робочу групу з питань пасажирських перевезень

КМДА та КОДА погодили створити спільну робочу групу з питань пасажирських перевезень

Проблемні питання пасажирських перевезень на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування вирішуватиме спільна робоча Київської міської та Київської обласної державних адміністрацій. Таке рішення було прийнято сьогодні, 30 квітня, на нараді за участю заступника голови КМДА Костянтина Усова та заступниці голови Київської обласної державної адміністрації Тетяни Щербак.

Серед питань, які необхідно вирішити, – дублювання міських та приміських внутрішньообласних маршрутів, обмін представниками для включення до складу конкурсних комітетів та спільні перевірки перевізників. 

«Ми прагнемо побудувати єдину гармонійну систему пасажирських перевезень. Нам необхідна чітка синхронізація дій міста та області в цій частині. Треба дуже серйозно думати над організацією трафіку, тож ми будемо спільно напрацьовувати маршрутну мережу. Розвиток передмість безпосередньо впливає на розвиток інфраструктури Києва та є її невід’ємною складовою», – зазначив Костянтин Усов.

Заступниця голови КОДА Тетяна Щербак наголосила, що організація спільного трафіку Києва та прилеглих районів необхідна для комфортного переміщення людей в столицю.

«Київська обласна державна адміністрація підтримує вирішення усіх проблемних питань і налаштована на плідну й тісну співпрацю. Нам також буде дуже корисним досвід Києва у використанні електронної системи відслідковування маршрутів. Це дозволить налагодити контроль над переміщенням транспорту та зробити перевезення мешканців Київщини більш комфортним та безпечним. Крім того Київська область розглядає можливість введення електронних квитків на проїзд у громадському транспорті, в чому досвід столиці також буде у нагоді», – зазначила заступниця голови КОДА.

За попередньою згодою, до складу робочої групи увійдуть спеціалісти у сфері організації дорожнього руху, представники профільних структурних підрозділів у сфері пасажирських перевезень, у тому числі з питань ІТ. Це буде постійно діюча комісія, яка збиратиметься розширеним складом раз на місяць для обговорення стратегічних питань.

Також учасники зустрічі обговорили роботу пасажирського транспорту в Великодні свята з урахуванням карантинних обмежень. Планується посилити регулювання руху та ввести більше ста додаткових одиниць громадського транспорту, які курсуватимуть з Києва до кладовищ, розташованих на території області. Це дозволить контролювати пасажиропотік та уникнути великого скупчення людей.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024