КМДА Київська міська державна адміністрація


13 квітня 2021

Духовенство та парафіяни із ознаками гострого респіраторного захворювання або підвищеною температурою тіла понад 37.2 С до церкви не допускаються

Богослужіння – це масовий релігійний захід. Залежно від епідемічної ситуації в регіоні або районі чи місті обласного значення встановлюється "зелений", "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Для «зеленого» рівня - проведення масових релігійних заходів забороняється за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі). Для «помаранчевого» рівня-проведення масових релігійних заходів забороняється за участю більш як 220 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів. На території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено "помаранчевий" та "червоний" рівень епідемічної небезпеки, додатково можуть застосовуватись обмежувальні протиепідемічні заходи, встановлені органами державної влади та органами місцевого самоврядування в межах компетенції.

У той же час, храми мають бути постійно відкритими – для особистого відвідування та молитви, спілкування зі священиками при дотриманні карантинних правил. У них мають посилити протиепідемічні заходи та використовувати засоби дезінфекції – зокрема для підтримання чистоти приміщення Церкви та наявних в ній ікон та інших святинь.
Необхідно забезпечити комфортне провітрювання храмів, визначив графік провітрювання.

Для покращення дезінфекції приміщень храму необхідно прибрати з підлоги килими, регулярно обробляти дезінфікуючими розчинами поверхні підлоги, меблі храму, ікони загального користування а також ручки дверей. 

Духовенство та парафіяни із ознаками гострого респіраторного захворювання або підвищеною температурою тіла понад 37.2 С до церкви не допускаються.

Вірянам слід  дотримуватися гігієни в церквах, а людям похилого віку та батькам з дітьми – залишатися вдома і не відвідувати богослужінь, а також частині парафіян долучитися до літургії онлайн.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.