Головна  →  Новини  →  7 квітня 2021

Віталій Кличко: Щомісячну фінансову допомогу отримують понад 27 700 медиків столиці

Віталій Кличко: Щомісячну фінансову допомогу отримують понад 27 700 медиків столиці

Щомісячну безповоротну фінансову допомогу зі столичного бюджету отримують понад 27 700 лікарів, медсестер, молодшого медперсоналу. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

«Нагадаю, за медичною реформою, з квітня 2020-го медзаклади перейшли на фінансування Національної служби здоров’я. Яка фінансує, зокрема, і зарплатню медиків. Але медпрацівники столиці отримують збільшені виплати з міського бюджету. Ми ухвалили таке рішення ще минулого року. Щомісячну безповоротну фінансову допомогу отримують понад 27 700 лікарів, медсестер, молодшого медперсоналу. Це медпрацівники 84 медичних закладів столиці», – повідомив Віталій Кличко.

Він наголосив, що на таку фінансову підтримку столичних медиків у бюджеті міста на 2021 рік передбачили майже 1,5 мільярда гривень.

Щомісяця столичні лікарі отримують від міста 5000 гривень, медсестри – 4000, молодший медичний персонал – 2000 гривень.

«І ми продовжимо підтримувати і допомагати нашим медикам. Бо вони прийняли на себе найбільший удар у боротьбі з вірусом. І працюють сьогодні на межі людських можливостей. Виконують свою місію з порятунку здоров’я і життя людей. Я хочу ще раз подякувати і висловити щиру підтримку нашим медикам», – наголосив Віталій Кличко.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024