Головна  →  Новини  →  12 лютого 2021

У Почайнинському сквері відбувся мітинг-реквієм за загиблими в Афганістані (фото)

У Почайнинському сквері відбувся мітинг-реквієм за загиблими в Афганістані (фото)

12 лютого з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Почайнинському сквері відбувся мітинг-реквієм в память про військових, які загинули в Афганістані.

До пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам прийшли афганці, родичі загиблих та померлих, представники ветеранських, громадських організацій та духовенство Свято-Іллінської церкви.

«Цими лютневими днями ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто загинув у воєнних конфліктах на території інших держав. Вони назавжди залишаться у нашій пам’яті. Особливо важливо це в наші дні, коли на Сході України ведуться бойові дії з агресором, воїни-інтернаціоналісти стали пліч-о-пліч з молодими бійцями Збройних Сил України. Низький уклін і щира вдячність за громадянську позицію та вірність своїй країні і народу», - сказав голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Віктор Смирнов, звертаючись до присутніх на мітингу. Також він побажав всім присутнім здоров’я, витримки та мирного неба.

Заступник голови спілки ветеранів Афганістану Подільського району Юрій Задніпряний зазначив, що біль спогадів про наших співвітчизників, які не повернулися живими з тієї війни, завжди буде жити в наших серцях.

Присутні на мітингу вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх тих, хто не повернувся з поля бою та поклали квіти до пам’ятника воїнам.

На завершення мітингу-реквієму, священик Свято-Іллінської церкви відправив поминальну молитву за тими, хто загинув в афганській війні.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024