Головна  →  Новини  →  2 серпня 2013

Соціальне житло для киян

Соціальне житло для киян

Виконуючий обов»язки голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Олег Бойченко інспектував хід завершення будівництва соціального житла по вулиці Наталії Ужвій. 25-и поверховий будинок генпідрядна організація «Еталон-буд» звела на замовлення КП «Житлоінвестбуд УКБ» в рамках державних програм здешевлення житлового будівництва і забезпечення киян соціальним житлом.

Виконуючий обов»язки голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Олег Бойченко зазначив, що поряд із соціальною складовою, введення в експлуатацію саме цього будинку, має і значний економічний результат. «По-перше: будинок зведено без найменшого порушення строків будівництва. По-друге: 50 квартир, які тут отримають пільгові черговики міського квартирного обліку, повністю готові до заселення, людям потрібно буде зробити тільки вологе прибирання помешкання. А найголовніше, ми переконалися в тому, що виконання завдань Президента України щодо розвитку будівельної галузі отримує, з будівництвом таких об»єктів, реальне втілення» - сказав Олег Климентійович. Також він наголосив, що при будівництві цієї висотки цілий ряд питань вирішувалися комплексно – проводився благоустрій навколишньої території, було встановлено сучасний дитячий майданчик, і побудовано, для новобудови та навколишніх будинків, нову трансформаторну підстанцію.     

Окремо слід сказати про ген підрядну організацію. Генеральний директор КП «Еталон-буд», заслужений будівельник України Володимир Володченко каже, що для нього це не перший приклад будівництва соціального житла в столиці за муніципальною програмою доступного житла, проте один з найуспішніших. «В цьому будинку 256 квартир, тільки 3-и з них трикімнатні, решта 1-о і 2-х кімнатні. На сьогоднішній день у нас без господаря залишилася лише одна квартира», - зазначив Володимир Федорович. Секретом такого менеджерського успіху будівельник називає реальну оцінку ситуації на житловому ринку столиці і виконання всіх партнерських зобов»язань між замовником, а це управління капітального будівництва КМДА, та виконавцем, тобто ПП «Еталон-буд». Окрім цього, Володимир Федорович зазначив, що значний обсяг робіт виконувався без залучення субпідрядних організацій, що, в свою чергу, значно сприяло здешевленню будівництва і було гарантом якості виконаних робіт. Щодо якості, то мешканці новобудови користуватимуться ліфтами «Отіс», на прибудинковій території висадженні дерева, засіяна трава, зроблені тротуари та під’їзні шляхи, облаштована стоянка для авто, зараз прибирається будівельне сміття і ведуться останні оздоблювальні роботи в під»їзді.

Головний спеціаліст управління капітального будівництва КМДА, яке виступало замовником, Валерій Тайков каже, що вже 5-го серпня будуть надані всі документи на  отримання сертифікату відповідності готовності будинку до експлуатації. За його словами, вже з середини серпня люди зможуть заселятися.

Олег Бойченко, виконуючий обов»язки голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, сказав, що результатами робочої зустрічі з будівельниками він задоволений, тим більше: «Ми побачили на ділі впровадження соціальних ініціатив Президента щодо реалізації державних програм забезпечення громадян доступним житлом. По-доброму можна заздрити тим киянам, які отримають в цьому будинку квартири, а наше завдання - максимально працювати над тим, щоб будівництво таких будинків стало звичною справою» - підсумував чиновник.    

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024