Головна  →  Новини  →  12 листопада 2014

У столиці відремонтують мережі зовнішнього освітлення

У столиці відремонтують мережі зовнішнього освітлення

Комунальне підприємство «Київміськсвітло» здійснить ремонт мереж зовнішнього освітлення в усіх районах столиці. Відповідне розпорядження КМДА днями підписав Віталій Кличко.

Так, згідно із документом, комунальне підприємство виступить замовником робіт із капітального ремонту, у встановленому порядку здійснить експертизу кошторисної частини проектної документації, розробить та погодить з УДАІ ГУ МВС в м. Києві схему організації дорожнього руху на період виконання робіт, якщо виникне необхідність перекриття вулиць.

Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення бульварів, площ та проспектів буде здійснений у 3 районах столиці. Так, у Дарницькому районі відремонтують мережі зовнішнього освітлення на Харківському шосе (від Ленінградської площі до Харківського шляхопроводу), у Дніпровському – на вул. Плеханова та Броварському проспекті, у Печерському районі – на вул. Михайла Грушевського.

Окрім того, відповідні роботи будуть виконуватись на прибудинкових територіях у Голосіївському районі (вул. Деміївська 35, 35-Б, 37), Дарницькому районі (вул. Архітектора Вербицького, вул. Ревуцького, вул. Тростянецька), Деснянському (просп. В. Маяковського, вул. Каштанова, вул. Оноре де Бальзака), Дніпровському (вул. Березняківська,Дніпровська набережна, просп. Возз'єднання, вул. Чудновського, вул.Тампере, бульв. Перова, вул. Івана Микитенка, вул. Миколи Кибальчича). В Оболонському районі відремонтують мережі зовнішнього освітлення на прибудинкових територіях на вул. Маршала Тимошенка, Оболонському проспекті, вул. Озерній, вул. Прирічній; у Подільському районі – на просп. Свободи, вул. Галицькій, просп. Георгія Гонгадзе, вул. Наталії Ужвій, просп. Правди, вул. Западинській, вул. Червонопільській; у Святошинському – на вул. Академіка Туполєва; у Солом'янському – на вул. Антонова, вул. Ушинського, а також на вулицях Очаківській, Керченській, Донецькій; у Шевченківському – на вул. Щербакова та вул. Салютній. Мережі зовнішнього освітлення відремонтують і у парку «Березовий гай».

Виконання робіт із капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення забезпечить комфортні умови перебування в місті у вечірній та нічний час і дозволить впрорядкувати зовнішне освітлення відповідно із сучасними нормативами. Зокрема, світильники з лампами типу ДЛР, які є екологічно небезпечними та енергоємними будуть замінені на світильники з натрієвою лампою типу ДНаТ, що мають кращі світлотехнічні характеристики та технічні параметри. Також у рамках робіт будуть замінені повітряні лінії з неізольованого проводу, що є небезпечними для оточуючих та залізобетонні опори, не придатні для подальшої експлуатації, на захищені від корозії металеві опори гарячого цинкування.

Зазначимо, що Департамент транспортної інфраструктури, як головний розпорядник коштів здійснить фінансування робіт в межах бюджетних асигнувань на капітальні видатки, затверждених комунальному підприємству «Київміськсвітло».

За матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/18292.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024