КМДА Київська міська державна адміністрація


12 січня 2021

До уваги суб’єктів декларування 2021

До уваги суб’єктів декларування 2021

З 1 січня 2021 року розпочався черговий етап електронного декларування в Україні, який триватиме до 1 квітня 2021 року (останній день подачі декларації фактично 31 березня 2021 року).

З метою завчасної підготовки до чергового етапу електронного декларування рекомендуємо Вам виконати такі дії:

1. Перевірити адресу електронної поштової скриньки, яка вказана у Вашому персональному кабінеті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Слід використовувати поштові скриньки, які не підпадають під спеціальні обмеження (наприклад: ukr.net, i.ua, email.ua, gmail.com тощо).

2. Перевірити термін дії та працездатність Вашого кваліфікованого електронного підпису (КЕП) для роботи з реєстром.

Необхідно подати декларації за 2020 рік (за період з 01 січня по 31 грудня включно), шляхом заповнення їх на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції: https://nazk.gov.ua. Закон не передбачає винятків щодо строку подачі щорічної декларації для суб’єктів декларування, які перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами або для догляду за дитиною, через тимчасову непрацездатність, перебувають за межами України, під вартою. Також обов’язок покладається на осіб, які у 2020 році, шляхом звільнення або переведення, припинили діяльність на посадах.

3. Ключові оновлення Реєстру декларацій.

Тепер персональні дані в чернетках документів не зникають. Суб’єкт декларування може заповнювати документи з різних пристроїв та з різними кваліфікованими електронними підписами (КЕП).

Декларант може переглянути й завантажити всі подані ним документи з персональними даними у форматі HTML і PDF зі свого кабінету.

Зручніша робота з КЕП. У разі використання декларантом декількох КЕП відсутня необхідність проводити процедуру зміни КЕП у Реєстрі декларацій.

Відтепер у Реєстрі декларацій можливо подати повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента в електронній формі. Раніше суб’єкти декларування повинні були подавати їх тільки в паперовій формі.


Новели в антикорупційному законодавстві, особливості декларування у 2020 році

Рекомендації суб’єктам декларування до чергового етапу електронного декларування в Україні

Зміни в антикорупційному законодавстві

РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ЗАПОВНЕННЯ ДЕКЛАРАЦІЙ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.