Головна  →  Новини  →  29 грудня 2020

Фінансування Громадського бюджету Києва на 2022 рік збільшено до 200 мільйонів гривень

Фінансування Громадського бюджету Києва на 2022 рік збільшено до 200 мільйонів гривень

Депутати Київради підтримали поступове збільшення прогнозного обсягу Громадського бюджету міста Києва в 2022 році до 200 млн грн, а в 2023 році – до 220 млн грн.

Загалом за 5 років впровадження Громадського бюджету місто виділило на бюджет участі 680 млн грн. За цей час містяни подали більше 6,2 тис. проектів на суму більше 4 млрд грн. У проектах задіяно понад 2,5 тис. команд. Серед 4,8 тис. проектів допущених до голосування кияни обрали 1449 проектів-переможців. За 5 років за проекти Громадського бюджету проголосувало більше 735 тис. киян. Вони віддали більше 2,4 млн голосів на підтримку проектів.

Із 30 жовтня на сайті ГБ стартувала подача проектів Громадського бюджету 2022 року. У ГБ-6 можна подавати проекти у двох категоріях: великі та малі проекти. Вартість малих проектів – від 100 до 999 тисяч гривень, великих – від 1 до 3 мільйонів гривень. Виділені кошти спрямують на реалізацію малих проектів – 40%, і великих проектів – 60%. Відсоток обов’язкового резерву в кошторисі проектів становить 20%. Рейтинг, за яким визначаються проекти-переможці, запроваджується для кожної з категорій. Тобто залежно від кошторису проекту буде визначатися і кількість голосів для перемоги: чим дорожчий проект, тим більше потрібно буде набрати голосів.

Наразі подано вже 49 проектів на суму 17 млн 891 тис. 244 грн: 3 великі проекти на суму 6 млн 300 тис. 139 грн, 46 малих проектів на суму 11 млн 591 тис. 105 грн.

Зауважимо, що починаючи з ГБ-6, можна буде проголосувати за 10 проектів. Кожен містянин зможе підтримати один найкращий, на його думку, проект у кожній із 10 тематик: освіта, громадянське суспільство; молодь, спорт; культура, туризм; дороги, транспорт; екологія; здоров’я; соціальний захист, інклюзія; інформаційні технології (ІТ); ЖКГ; експериментальні та інноваційні (або міжтематичні) проекти.

Мінімальна кількість голосів підтримки, яку необхідно набрати проекту для включення до переліку проектів, із яких визначаються проекти-переможці: 1 голос на кожну 1 тис. грн запланованого обсягу бюджетних видатків на проект.

Проекти, які не перемогли, але набрали мінімально необхідну кількість голосів направляються до розпорядників бюджетних коштів для визначення доцільності їхньої реалізації поза рамками передбаченого фінансування на Громадський бюджет Києва.

Проекти можна подавати до 24:00 11 березня 2021 року.

Громадський бюджет – механізм розвитку місцевої демократії щодо зміни міста на краще шляхом розвитку взаємодії влади з громадськістю, спрямований на залучення учасників Громадського бюджету міста Києва до участі у бюджетному процесі, формування команд громадських проектів, подання командами громадських проектів, проведення голосування за проекти, здійснення контролю за їх реалізацією. Саме завдяки активній позиції киян у рамках реалізації проектів у місті з’являються нові сквери, дитячі і спортивні майданчики, проводяться фестивалі, освітні заходи, реалізовуються проекти на базі шкіл, садочків та лікарень.

Закликаємо киян подавати нові проекти, завдяки яким ми спільно зробимо наше місто, вулицю чи двір, громаду кращими.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024