Головна  →  Новини  →  14 грудня 2020

Із 17 грудня в Києві триватиме виставка робіт номінантів скульптурної премії – М17 Sculpture Prize

Із 17 грудня в Києві триватиме виставка робіт номінантів скульптурної премії – М17 Sculpture Prize

Із 17 грудня 2020 року до 21 лютого 2021 року у Центрі сучасного мистецтва М17 триватиме виставка робіт номінантів першої в Україні професійної скульптурної премії – М17 Sculpture Prize. Про це інформує організатор заходу.

Виставка продемонструє 12 творів молодих українських митців, проєкти яких були відібрані міжнародним експертним журі з-поміж 200 конкурсних пропозицій. Це, зокрема, скульптури, світлові та медіаінсталяції, твори з кортену та кераміки, з використанням формаліну та живого моху, об’єднаних загальною тематикою. Тема премії, а також і виставки – «Коріння та пилок».

Детальніше про премію та номінантів – на сторінці проєкту.

M17 Sculpture Prize – професійна премія для скульпторів за участю міжнародних експертів, яка націлена на пошук та підтримку талановитих сучасних художників з України. Вона започаткована М17 Sculpture Project – окремим дослідницьким напрямом Центру сучасного мистецтва М17, покликаним запропонувати суспільству, бізнесу, містам України рішення того, як завдяки скульптурі та інших видів тривимірного мистецтва покращити образ навколишнього середовища, зробити місто привабливим для туристів, сприяти налагодженню міжкультурного діалогу.

За результатами експертного відбору формується шорт-лист номінантів. У 2019 році до цього списку потрапило 12 претендентів (11 індивідуальних митців та 1 творчій тандем) замість десяти.

Усі номінанти, окрім тих, що подали на конкурсний відбір вже готові твори, отримують фінансування на втілення обраного експертним журі проєкту за своїм ескізом.

Готові роботи усіх номінантів будуть експоновані у ЦСМ М17. А переможець, який визначиться на підставі оцінювання вже реалізованих задумів, отримає премію в розмірі 250 000 гривень.

Місце проведення: вул. Антоновича, 102-104, Центр сучасного мистецтва М17.

Графік роботи Центру: вівторок – неділя, 11:00-21:00.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024