Головна  →  Оголошення  →  22 жовтня 2014

До уваги пенсіонерів!

До уваги пенсіонерів!

Зверніть увагу, якщо Ви плануєте виїхати  за кордон на постійне місце проживання.

Управління Пенсійного Фонду України в Подільському  районі м. Києва звертає увагу пенсіонерів, яким призначено пенсію в Україні і які збираються виїжджати за кордон на постійне місце проживання:

 Статтею 49 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено, що виплата пенсії припиняється на весь час проживання пенсіонера за кордоном, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України. 

 Статтею 51 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»  передбачено, що пенсія, яку особа отримувала в Україні до виїзду на постійне проживання в іншу країну, на підставі заяви виплачується наперед за шість місяців перед від’їздом, рахуючи з місяця, що настає за місяцем зняття з обліку за місцем постійного проживання, після чого виплата пенсії в Україні припиняється.

До заяви про припинення виплати пенсії подається закордонний паспорт та його ксерокопія з відповідним записом про виїзд на постійне проживання за кордон та талон про зняття з реєстрації за місцем постійного проживання. (п. 32 Порядку «Подання та оформлення документів для призначення (перерахунку пенсій» відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затвердженого постановою Правління Пенсійного фонду України № 22-1 від 25.11.2005 року.) 

Для забезпечення  контролю за виплатою пенсій та запобігання випадків зловживань з боку пенсіонерів, а саме приховування фактів виїзду на постійне місце проживання за кордон, налагоджено співпрацю між регіональними управліннями Пенсійного Фонду України та уповноваженими органами за місцем проживання – ЖРЕПами,  а також відділом у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб управлінь МВС.

 У випадку виявлення зловживань з боку пенсіонерів, а саме неповідомлення про виїзд на постійне місце проживання за кордон, органами Фонду вирішується питання відшкодування надміру виплачених пенсій відповідно до статті 50 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». За вказані порушення громадяни несуть  відповідальність згідно з  чинним  законодавством. 

За більш детальною інформацією рекомендуємо звертатись до громадської приймальні управління Пенсійного фонду України в Подільському районі

м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Борисоглібська,14, каб.104-105.

Приймальні дні та години: понеділок-четвер 9:00-18:00; п’ятниця: 9:00-16:45; обідня перерва: 13:00-13:45. Телефони для довідок: 425-60-28

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024