Головна  →  Новини  →  2 грудня 2020

Шукаємо друзів для дітей-вихованців інтернатів

Шукаємо друзів для дітей-вихованців інтернатів

Більшість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають в інтернатних закладах різних типів з різних причин (вік, стан здоров’я) практично не мають шансів бути усиновленими чи влаштованими в інші форми сімейного виховання.

Проживання в інтернаті не сприяє таким дітям у підготовці їх до подальшого самостійного життя, визначення та розвитку здібностей дитини, реалізації її інтересів у професійному самовизначенні, формування у дитини практичних навичок, спрямованих на адаптацію до самостійного життя.

Як наслідок, діти виростають непідготовленими до життя поза межами закладу і виходять у доросле життя, не маючи необхідних соціальних вмінь і навичок.

Одним із сучасних методів підготовки до самостійного життя таких дітей є наставництво.

Наставництво – добровільна безоплатна діяльність наставника з надання дитині, яка проживає в закладі для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, іншому закладі для дітей, індивідуальної підтримки та допомоги, насамперед у підготовці до самостійного життя.

Основною ціллю наставництва є підготовка дитини-вихованця до самостійного життя шляхом розвитку її потенціалу, впевненості у власних силах, визначення життєвих цілей, формування людських взаємовідносин, культурних, моральних, духовних цінностей.

Наставник:

- повнолітня особа, яка готова бути наставником 1-2 роки і більше, пройшовши навчання за спеціальною програмою;

- готує до самостійного життя: розвиває у дитини навички і вміння, ділиться особистим досвідом;

- мотивує до розвитку та є для дитини джерелом емоційної підтримки;

- допомагає зрозуміти здібності і зорієнтуватися в професії, будувати плани та слідувати поставленим цілям;

- спілкується щотижня з вихованцем;

- це турботливий дорослий друг, який стає для дитини чи підлітка людиною, яка хоче і може присвячувати їй свій час, знання та сили.

За додатковою інформацією необхідно звернутись до Подільського районного в місті Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який розташований за адресою: пров. Бондарський, 19.

Довідки за телефоном: 428-28-85.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024