Головна  →  Новини  →  1 грудня 2020

У межах проведення заходів до Міжнародного дня осіб з інвалідністю представники Подільської РДА взяли участь в онлайн-вебінарі (фото)

У межах проведення заходів до Міжнародного дня осіб з інвалідністю представники Подільської РДА взяли участь в онлайн-вебінарі (фото)

У 1982 році Генеральною Асамблеєю ООН було проголошено 3 грудня Міжнародним днем людей з інвалідністю. Генеральна Асамблея прийняла цілу низку конвенцій та інших актів з метою дотримання прав людини та залучення людей з інвалідністю до активного суспільного життя.

Цей день – нагода ще раз підкреслити важливість рівних можливостей для всіх людей та привернути увагу до потреб людей з інвалідністю, підтримати захист їх прав, гідності та благополуччя.

У Подільському районі налічується близько 13 тисяч осіб з інвалідністю.

Особам з інвалідністю за рахунок державного та місцевого бюджетів забезпечуються надання технічних засобів реабілітації, безкоштовного проїзду у муніципальному транспорті, оздоровлення, засобів особистої гігієни, призначення державної соціальної допомоги, матеріальної допомоги за рахунок міського бюджету тощо.

З боку районної влади докладається багато зусиль для того, аби забезпечити людям з особливими потребами з урахуванням їх інтересів та здібностей рівні можливості брати участь у суспільному, культурному, економічному житті.

У межах проведення заходів до Міжнародного дня осіб з інвалідністю, за ініціативи Університету економіки та права «Крок», 1 грудня відбувся онлайн-вебінар про освітні можливості для людей з інвалідністю, в якому взяли участь зацікавлені мешканці району, помічник ректора з питань комунікацій Костянтин Галак, перший заступник голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Коваленко, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Олена Федькевич та інші.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024