Головна  →  Новини  →  30 листопада 2020

Віталій Кличко звернувся до прем’єра: Чому не можна приймати хворих на коронавірус киян у відомчих медзакладах столиці?

Віталій Кличко звернувся до прем’єра: Чому не можна приймати хворих на коронавірус киян у відомчих медзакладах столиці?

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до прем’єр-міністра щодо того, чому відомчі медичні заклади столиці не приймають хворих на коронавірус киян. Про це мер заявив під час онлайн-брифінгу.

«У мене кілька головних питань до урядовців: чому не можна використати пристосовану медичну базу відомчих медзакладів, розташованих у столиці? І приймати в них хворих на коронавірус киян? Чому не надають у повному обсязі іншу невідкладну допомогу киянам у відомчих закладах, медзакладах Академії медичних наук та МОЗ? Чому комунальні заклади, що уклали угоду з Національною службою здоров’я України про надання допомоги хворим на коронавірус, досі не отримують належного фінансування?!» – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що, оскільки МОЗ проігнорував всі звернення міської влади, то тепер місто офіційно звертається до прем’єр-міністра. 

«Як ви знаєте, я неодноразово звертався до уряду та Міністерства охорони здоров’я надати можливість для лікування хворих на COVID-19 киян у відомчих лікарнях та медзакладах Академії медичних наук України. Це, нагадаю, загалом 11 тисяч ліжок і кваліфікований медперсонал. А ми досі чуємо про плани облаштування мобільних госпіталів», – підкреслив Віталій Кличко. 

Мер також нагадав, що місто самотужки підготувало понад 4,5 тисяч ліжок у комунальних закладах для надання допомоги хворим на коронавірус. Та продовжує надавати невідкладну допомогу іншим пацієнтам. 

Із резервного фонду бюджету столиці виділено понад 385 млн грн на боротьбу з поширенням вірусу. 

Також Київ виділив майже 1 мільярд гривень на доплати медичним працівникам міста.

«Ситуація – складна. І сьогодні найголовніше – чітка логістика, план і злагодженість дій усіх гілок влади та всіх структур. А не тільки розмови про локдаун. Бо вірус стрімко розповзається. Бо госпіталізованих все більше. І все менше ліжок у лікарнях. І є проблема з киснем та інші виклики. Потрібно всі ці питання вирішувати», – наголосив Віталій Кличко.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024