Головна  →  Новини  →  27 листопада 2020

Сьогодні у столиці висадили 100 тисяч тюльпанів, подарованих Королівством Нідерланди (+фото)

Сьогодні у столиці висадили 100 тисяч тюльпанів, подарованих Королівством Нідерланди (+фото)

Сьогодні у Києві на Майдані Незалежності та біля будівлі Міністерства закордонних справ України висадили 100 тисяч тюльпанів, подарованих Королівством Нідерланди мешканцям та гостям столиці з нагоди відзначення 30-ї річниці Незалежності України, що відзначатимуть у наступному році. Цей проект ініційований Почесним консулом України у м. Амстердам Емілем де Севреном Жакетом у співпраці з Посольством України в Нідерландах та Київською міською державною адміністрацією. Планується, що у квітні 2021 року в столиці України відбудеться спільний культурний проект «Фестиваль тюльпанів».

У рамках заходу на Майдані Незалежності та на Бельгійській алеї біля Свято-Михайлівського собору висаджено 100 000 тюльпанів. Транспортування саджанців забезпечено за підтримки компанії «Міжнародні Авіалінії України» та низки інших нідерландських та українських компаній.

Основні сорти тюльпанів: Negrita Purple, Banjaluka, Blushing Apeldoorn, Jan Seignette, Orange Lion, Oranjevan Eijk, Oranje Breeze, Salmon van Eijk. Висота квітів від 40 до 60 см залежно від сорту, що дозволить створити об’ємні геометричні малюнки. Гамма кольорів: жовтий, жовтогарячий та червоний.

«Нещодавно я був призначений Почесним консулом України в Нідерландах, і моя сфокусованість на Україні та зацікавленість нею суттєво зросла. Я із захопленням вивчав українські революції, особливо Революцію Гідності. Я подивився документальний фільм «Зима у вогні» і був глибоко вражений героїчним вчинком українського народу в його боротьбі за свої права та свободу. Коли я подивився документальний фільм, у мене виникла ідея зробити особливий подарунок, добрий жест, який символізував би повагу всіх нідерландців до відважності Українського народу. Цей подарунок – сто тисяч тюльпанів, кожна тисяча з яких присвячена герою Небесної сотні та вшановує його пам’ять. Я дуже радий, що посольство Нідерландів у Києві та посольство України в Гаазі, а також Київська міська державна адміністрація та багато друзів і колег із України та Нідерландів підтримали цю ідею», – сказав Почесний консул України у м. Амстердам Еміль де Севрен Жакет.

Заступник голови КМДА Олександр Харченко від імені муніципалітету Києва та містян подякував за прекрасний подарунок.

«Протягом останніх 6 років міська влада Києва приділяла і приділяє особливу увагу збереженню наявних та створенню нових парково-садових зон та витрачала чимало коштів на озеленення, у тому числі, висадження квіткових композицій. Ініціатива консула є логічним продовженням такої тенденції. Сьогоднішня акція носить не лише одноразовий символічний характер, а й продовжиться навесні наступного року, коли очікується прибуття делегації з Королівства Нідерландів для більш активного знайомства між діловими та культурними колами наших держав. Дякую організаторам та спонсорам за сприяння», – сказав заступник голови КМДА.

«Ми вдячні Королівству Нідерланди за такий яскравий подарунок Україні і Києву, зокрема. Особлива подяка Емілю де Севрен Жакету, Почесному консулу України у м. Амстердам за таку ініціативу. Впевнений, що вже в квітні ми побачимо квітучий Київ – 100 тисяч голландських тюльпанів у центрі столиці та ще 400 тисяч, висаджених в інших куточках Києва, у тому числі, й на Співочому полі, стануть окрасою міста навесні», – сказав в. о. директора комунального об’єднання «Київзеленбуд» Олексій Король.

Участь в урочистому висадженні тюльпанів взяли:

  • почесний консул України у м. Амстердам Еміль де Севрен Жакет;
  • заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Харченко;
  • від Міністерства закордонних справ України: заступник директора Першого територіального департаменту Сергій Устименко;
  • голова економічного відділу Посольства Нідерландів в Україні Ернст Просман;
  • віце-президент із комерції Міжнародних Авіаліній України Сергій Фоменко;
  • в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024