Головна  →  Новини  →  21 листопада 2020

Олександр Густєлєв: У 2020 році у Києві облаштовано 62 острівця безпеки капітального і модульного типу (+фото)

Олександр Густєлєв: У 2020 році у Києві облаштовано 62 острівця безпеки капітального і модульного типу (+фото)

Нові острівці безпеки облаштовані в усіх районах: 50 – власними силами КП ШЕУ, що входять до складу КК «Київавтодор», в рамках робіт з утримання вулично-дорожньої мережі, ще 12 – в рамках капітальних ремонтів вул. Туполєва, просп. Степана Бандери і Любомира Гузара. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв на своїй сторінці у Facebook.

«Розуміючи необхідність додаткового захисту пішоходів в умовах постійно зростаючої кількості автомобілів на столичних дорогах, Київ розпочав облаштування острівців безпеки ще в 2017 році, за рік до введення в дію, восени 2018 року, нових державних будівельних норм щодо проєктування вулиць і доріг, згідно з якими було введено обов’язкове облаштування острівців безпеки на нерегульованих пішохідних переходах через проїзджу частину з 4 та більше смугами руху», – зазначив заступник голови КМДА.

За словами Олександра Густєлєва, в цьому році збільшення кількості  острівців безпеки було визначено одним з пріоритетів дорожньо-будівельного сезону. Було влаштовано 50 острівців на вже існуючих дорогах, без виконання на них робіт з реконструкції чи капітального ремонту.

У наступному році роботи з підвищення безпеки руху на дорогах, у тому числі облаштування нових острівців безпеки, будуть продовжені.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024