Головна  →  Новини  →  20 жовтня 2020

Віталій Кличко: 439 одиниць спецтехніки «Київавтодору» вже підготовлені до роботи в зимовий період

Віталій Кличко: 439 одиниць спецтехніки «Київавтодору» вже підготовлені до роботи в зимовий період

На сьогодні 439 одиниць спецтехніки «Київавтодору» вже підготовлені до роботи в зимовий період. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання із соцмереж.

«Ми завжди заздалегідь готуємо комунальну техніку до зимового періоду. Минула зима була теплою та майже без снігу. Втім ,розраховувати, що так буде і цього року, ми не можемо. Тому, на сьогодні 439 одиниць спецтехніки «Київавтодору» вже підготовлені до роботи в зимовий період. Це – 80 відсотків від запланованої техніки», – повідомив Віталій Кличко.

За його словами, деяка частина техніки сьогодні ще задіяна в дорожньо-будівельних роботах. Але в разі необхідності буде оперативно переобладнана під зимову специфіку.

Також частина снігоприбиральної техніки «Київавтодору» на випадок різкого похолодання та погіршення погоди вже переведена на цілодобове чергування.

Крім того, на випадок снігопадів і надзвичайних ситуацій місто домовилося про залучення техніки інших підприємств.

«Зазначу, що завдяки теплій минулій зимі столичні дорожники майже не використовували сіль та пісок. Тому закупівель цих матеріалів на новий сезон фактично не здійснювали. Також зазначу, що 5 спеціалізованих дорожніх метеостанцій, які нещодавно закупила столиця, вже змонтовані і розміщені на в’їздах до міста. Дані, отримані з метеостанцій, допоможуть дорожникам оперативно реагувати на зміни погоди. І раціонально використовувати техніку та людський ресурс», – сказав Віталій Кличко.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024