Головна  →  Новини  →  30 вересня 2020

Віталій Кличко про зачеперів: «За подібні «розваги» покарання має бути більш суворим»

Віталій Кличко про зачеперів: «За подібні «розваги» покарання має бути більш суворим»

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував загибель зачепера в київському метрополітені. Мер наголосив, що екстремали ставлять під загрозу не тільки своє життя, а й безпеку інших пасажирів. Про це він заявив, відповідаючи на запитання ЗМІ під час онлайн прес-конференції.

«Переконаний, за подібні «розваги», що ставлять під загрозу безпеку і самих екстремалів, і інших пасажирів, покарання має бути більш суворим. За статистикою, зачепери – підлітки або чоловіки від 16 до 24 років. Я звертаюсь до киян: роз’яснюйте своїм дітям небезпечність таких «розваг». Це, насамперед, допоможе врятувати їхнє життя! Також звертаюся до правоохоронців – посилити контроль за безпекою пасажирів у метрополітені. І оперативно реагувати на дії екстремалів», – сказав Віталій Кличко.

Нагадаємо, два дні тому, через те, що на колії виявили тіло людини, метрополітен змінив рух поїздів зеленої гілки. Загинув так званий зачепер: 29- річний мешканець Ужгорода.

Трагедія сталася на Південному мосту – між станціями «Видубичі» та «Славутич». Працівники метрополітену оперативно відреагували на ситуацію. Змінили схему руху поїздів між правим і лівим берегами.

Віталій Кличко зазначив, що випадки зачепінгу в метро трапляються, на жаль, часто.

«Екстремали, зазвичай, ховаються на станціях між вагонами потягу. А потім, на відкритій ділянці метро, вилазять на дах вагону. Цей випадок, про який ми говоримо, – єдиний трагічний цього року. В 2017-му в метро загинули двоє зачеперів. У 2014 році – один. У 2020 в метрополітені зафіксували загалом 30 випадків зачепінгу. З них – затримали 15 екстремалів. Щодо порушників склали протоколи про адміністративну відповідальність. Щоправда, максимальний штраф, що стягнули, становить одну тисячу гривень. Тому, я переконаний, за подібні дії покарання для екстремалів має бути більш суворим», – підкреслив Віталій Кличко.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024