КМДА Київська міська державна адміністрація


21 вересня 2020

До гасіння пожежі у Дарницькому районі залучено 15 одиниць техніки

До гасіння пожежі у Дарницькому районі залучено 15 одиниць техніки

На вул. Колекторній, що у Дарницькому районі, триває гасіння пожежі загальною площею 2000 кв. м. До ліквідації пожежі залучено 15 одиниць техніки. Зокрема: 4 пожежні автоцистерни, рукавний автомобіль ГУ ДСНС України у м. Києві, інженерна техніка та 30 людей особового складу. Про це повідомили в Управлінні з питань цивільного захисту КМДА.

У деяких районах міста спостерігається значне задимлення, через те, що пожежа частково перекинулася на торфовища. Наразі відкритого вогню немає. Триває проливання окремих осередків тління, із залученням спеціальної інженерної техніки.

Нагадаємо, перше повідомлення про пожежу на вул. Колекторній у Дарницькому районі надійшло до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у м. Києві ще 20 вересня о 12:45. До місця виклику негайно було направлено рятувальне відділення 24 Державної пожежно-рятувальної частини. Прибувши до місця події, вогнеборці встановили, що горить сміттєзвалище на площі 500 кв. м. О 17:00 пожежу вдалось локалізувати.

Фахівці нагадують, що робити у випадках задимленості:

  • обмежити перебування на відкритому повітрі. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок;
  • тримати вікна зачиненими, особливо вночі і рано вранці. При відкритті вікон завішувати кватирки зволоженою тканиною і періодично її змінювати;
  • ввімкнути системи кондиціонування та очищення повітря;
  • проводити вологе прибирання, корисно поставити ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря;
  • збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відшкодування втрати солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі;
  • не гуляти під дощем, а якщо потрапили під дощ – за першої можливості прийняти душ.

Якщо у вас з’явилася задишка, кашель або безсоння, необхідно звернутися до лікаря.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.