Головна  →  Новини  →  5 серпня 2020

У Києві відкрили меморіальну дошку на честь засновника Театру драми і комедії на лівому березі Дніпра

У Києві відкрили меморіальну дошку на честь засновника Театру драми і комедії на лівому березі Дніпра

4 серпня, у День народження Едуарда Митницького, у театрі, який він заснував і довгі роки очолював, було відкрито меморіальну дошку на його честь. Про це повідомили у Департаменті культури КМДА.

«Вшанування пам’яті великого творця і вчителя, Едуарда Марковича, є, безумовно, важливим і необхідним кроком. Ми щасливі з того, що нам випала можливість не тільки бути знайомими з ним особисто, а і працювати, створювати разом. Він залишив у спадок не лише театр і геніальні режисерські роботи. Він зробив дещо не менш важливе: залишив слід у пам’яті кожного з нас усіх і своїх учнів зокрема», – сказала директорка Департаменту культури Діана Попова.

На відкритті також були присутні нинішні керівники Театру драми і комедії на лівому березі Дніпра – Стас Жирков (директор-художній керівник) та Тамара Трунова (головна режисерка), а також учні, колеги, та близькі Едуарда Митницького.

Едуард Митницький – український театральний режисер, засновник та художній керівник Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра, який очолював його протягом майже 42 років.

Вистави режисера багато років демонстрували на сценах провідних українських театрів, а також за межами України: у Болгарії, Латвії, Литві, Німеччині, Словаччині, Чехії, Бельгії, Польщі, Туреччині тощо.

Фото надав Київський театр драми і комедії на лівому березі Дніпра.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024