Головна  →  Новини  →  5 серпня 2020

За проєкти Громадського бюджету-2021 можна буде проголосувати у смартфоні

За проєкти Громадського бюджету-2021 можна буде проголосувати у смартфоні

Цього року голосування за проєкти Громадського бюджету-2021 стартує 17 серпня. Кияни, що братимуть участь у голосуванні, зможуть зробити це кількома способами: як і раніше, після авторизації на сайті Громадського бюджету, а також вперше – у додатку Kyiv Smart City. Про це повідомляє Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

Громадський бюджет – це та частка міського бюджету, долю якої щороку вирішують самі містяни шляхом електронного голосування. Кожен учасник може проголосувати за 5 проєктів-фаворитів. Містяни подають на голосування власні проєкти. В результаті ті з них, що отримають найбільше голосів, втілюються владою міста під контролем самих містян. Цього року голосування триватиме з 17 серпня до 15 вересня. Оголошення проєктів-переможців буде відбуватися до 1 жовтня, а реалізація — до 31 грудня 2021 року.

Цьогорічна кампанія голосування буде вже п’ятою в столиці. Щороку кількість проєктів та киян, що беруть участь у голосуванні, зростає. Так, якщо у першому Громадському бюджеті перемогло 62 проєкти, то у четвертому (ГБ-2020) вже 554. Збільшується і фонд Громадського бюджету. За п’ять років він зріс із 50 до 160 мільйонів гривень.

Популярність Громадського бюджету пояснюється ефективним та прозорим механізмом голосування. Кияни створюють та обирають проєкти, які вважають дійсно необхідними для міста. Наприклад, завдяки фінансуванню в рамках Громадського бюджету, в Києві з’явилися нові об’єкти та проводяться заходи, покликані зробити життя в місті більш комфортним, сучасним та безпечним. Серед реалізованих проєктів: скейт парк на березі Дніпра, фестиваль молодіжних ініціатив «Youthday», освітній проєкт «Kyiv radio school», освітлення прибудинкових територій автономними сонячними ліхтарями та інші.

Голосувати за проєкти у додатку зможуть користувачі, які зареєстровані у столиці та/або платять податки до бюджету Києва. Для голосування також необхідно підтвердити свою особу, підключивши у додатку Bank ID. Верифікація потрібна для відкритого та прозорого голосування, адже воно відбувається лише в електронному вигляді.

У деяких випадках голосування може бути недоступне. Наприклад, якщо користувач на момент голосування не досяг 16 років, не зареєстрований у Києві, уже використав усі голоси, який має недостатньо інформації для підтвердження особи або ж чий акаунт обмежений/заблокований через порушення внутрішніх правил ГБ.

Оновлена версія додатку Kyiv Smart City з функціоналом для голосування очікується на початку серпня. Завантажити або оновити застосунок можна за посиланням.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024