КМДА Київська міська державна адміністрація


13 липня 2020

Віталій Кличко: «На всіх столичних пляжах купатися поки не рекомендовано»

Віталій Кличко: «На всіх столичних пляжах купатися поки не рекомендовано»

На всіх столичних пляжах купатися поки не рекомендовано. У воді виявили завищені показники вмісту кишкової палички. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Минулого тижня на всіх столичних пляжах були вивішені жовті прапори. Це означає, що купатися на них не рекомендовано. Але засмагати і відпочивати на пляжах можна. Чому склалася така ситуація? Через сильні дощі, що пройшли в Києві минулого тижня. У результаті взятих проб у воді виявили завищені показники вмісту кишкової палички», – додав мер.

Він пояснив, що зазвичай, після сильних опадів, у всіх водоймах подібні показники підвищуються. На їх повернення до нормативних потрібно 3-4 дні.

«Нові проби води фахівці Держпродспоживслужби братимуть сьогодні. І в четвер-п’ятницю ми будемо готові повідомити, на яких пляжах купатися знову безпечно, а де – поки слід утриматися від водних процедур. Тому, якщо хочеться на пляж, то поки можна тільки засмагати, милуватися красою Дніпра та грати у волейбол! Після того, звичайно, як налагодиться погода», – сказав Віталій Кличко.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.