Головна  →  Новини  →  8 липня 2020

Віталій Кличко пояснив ситуацію, що склалася з Центром мікрохірургії ока і міським центром репродуктивної та перинатальної медицини

Віталій Кличко пояснив ситуацію, що склалася з Центром мікрохірургії ока і міським центром репродуктивної та перинатальної медицини

Після змін, внесених до Бюджетного кодексу, місто не має законних підстав фінансувати два медзаклади – Центр мікрохірургії ока і Київський міський центр репродуктивної та перинатальної медицини. Бо вони не захотіли змінювати форму господарювання і не підписали договори з Національною службою здоров’я України. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Зазначу, що з 1 квітня цього року всі медичні заклади Києва, як і країни загалом, фінансують з Державного бюджету через Національну службу здоров’я України. Для цього ще в кінці минулого року КМДА підготувала проект рішення про зміну форми господарювання медзакладів на некомерційні комунальні підприємства. Усі заклади змінили форму господарювання та підписали договори з Національною службою здоров’я. Усі, крім Центру мікрохірургії ока та Центру репродуктивної та перинатальної медицини. Бо таке рішення не було ухвалене – за ініціативи керівників цих закладів та за протекції деяких депутатів Київради. До 1 квітня місто в повному обсязі фінансувало столичні комунальні медзаклади. Після змін, внесених до Бюджетного кодексу, місто тепер не має законних підстав фінансувати ці два медзаклади», – наголосив мер Києва.

Він зазначив, що місто може тільки підтримувати їх роботу: ремонтувати приміщення та будівлі, забезпечувати необхідним обладнанням. І місто це робить.

Напередодні ж чергової сесії Київради медпрацівники цих закладів організували акцію з вимогою передати установи в підпорядкування Міністерству охорони здоров’я України.

«Але ж, ці заклади збудовані за рахунок міського бюджету, за гроші киян, обладнані за кошти міста. І мають залишитися у місті та надавати послуги мешканцям столиці. Такої думки більшість депутатів Київради, які не підтримали вчора проект рішення про передачу майнових комплексів медзакладів у власність держави», – підкреслив Віталій Кличко.

За його словами, вже вступили в дію зміни до постанов Кабміну, які дозволяють цим установам укласти угоду з Національною службою здоров’я. Та розпочати роботу в рамках Програми медичних гарантій. За умови зміни форми господарювання до кінця цього року.

«Обидва заклади ще минулого тижня подали документи до НСЗУ для укладання відповідних угод. І сьогодні саме від їх керівників залежіть, як швидко вони отримають фінансування, а працівники, відповідно, зарплатню», – зазначив Віталій Кличко.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024