Головна  →  Новини  →  6 липня 2020

Віталій Кличко: «Сьогодні в Києві ІФА-тестування можуть робити 12 закладів охорони здоров’я»

Віталій Кличко: «Сьогодні в Києві ІФА-тестування можуть робити 12 закладів охорони здоров’я»

Сьогодні в Києві ІФА-тестування можуть робити 12 закладів охорони здоров’я. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

За його словами, ІФА-тестування потрібне для вчасного виявлення захворювання на COVID-19 та упередження передачі інфекції.

«Саме ІФА-тести визначають наявність в організмі антитіл до вірусу. Такі тести потрібно робити хоча б раз на місяць. Чому їх слід робити працівникам торгівлі і закладів громадського харчування? Бо ці заклади, що відновили свою роботу в рамках послаблення обмежень, є місцями підвищеної небезпеки. І у випадку захворювання хоча б одного співробітника, може статися спалах захворювання. Тому потрібно діяти на упередження», – наголосив Віталій Кличко.

За його словам, ІФА-тести дозволять розвантажити систему діагностування на коронавірус та підвищити ефективність виявлення хвороби. Роблять такі тести швидко. І можна оперативно виявити чи людина вже хворіла чи може бути інфікована на даний момент.

«Але, підкреслю, для остаточного встановлення діагнозу потрібен результат ПЛР-тесту. Його в медзакладах міста роблять безкоштовно.  Сьогодні в Києві ІФА-тестування можуть робити 12 закладів охорони здоров’я. І міська влада розглядає варіанти розширення таких можливостей. Хочу зазначити, що ІФА-тест із дослідженням коштує близько 300 гривень. Це – невеликі кошти задля збереження здоров’я і життя людей, задля безпечної роботи бізнесу. Бо і підприємці також мають піклуватися про своїх співробітників і клієнтів», – зазначив Віталій Кличко.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024