КМДА Київська міська державна адміністрація


15 червня 2020

Проєкт Генплану передбачає зведення кількох автовокзалів на виїздах із Києва

Проєкт Генплану передбачає зведення кількох автовокзалів на виїздах із Києва

Розробники проєкту Генерального плану Києва передбачили відкриття двох сучасних автовокзалів: у районі житлового масиву «Теремки» (південний і західний напрямки) та в районі Харківської площі (північний, східний і південно-східний напрямки). Про це повідомили в комунальній організації «Київгенплан».

Таке рішення прийняте для покращення обслуговування пасажирів і перевізників міжміського автобусного сполучення, а також, що дуже важливо в умовах перевантаженого міського  трафіку, щоб виключити рух міжміських автобусів вулицями міста.

Крім того, намічено будівництво ще трьох нових автостанцій – «Новобіличі», «Троєщина» та «Лісництво», а також реконструкція двох існуючих автостанцій: «Дарниця» і «Полісся». Водночас передбачається припинення експлуатації Центрального автовокзалу, автостанцій «Поділ», «Південна» та «Дачна».

Матеріали проєкту нового Генплану розміщено для ознайомлення на сайті розробника (КО «Київгенплан») за посиланням: http://kyivgenplan.grad.gov.ua/.

Кияни мають змогу ще до громадських слухань, які відбудуться після закінчення обмежувальних заходів, ретельно вивчити матеріали проєкту і надати свої зауваження і пропозиції на електронну адресу: [email protected].

А також на поштову адресу: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 32.

Тривають й роботи з перевірки функціонального призначення територій і підтвердження можливості розміщення об’єктів та комплексів (детально за посиланням: http://kyivgenplan.grad.gov.ua/vidy-deyatelnosti/razrabotka-generalnogo-plana/.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.