Головна  →  Новини  →  5 червня 2020

Віталій Кличко: «Кількість пасажирів громадського транспорту в столиці щодня збільшується»

Віталій Кличко: «Кількість пасажирів громадського транспорту в столиці щодня збільшується»

Щодня в столиці збільшується кількість людей, які користуються громадським транспортом. Як наземним, так і метро. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Збільшився за останні дні пасажиропотік в метро. Він вже становить майже 800 тисяч пасажирів щодня. Нагадаю, спочатку, після відновлення роботи, метро перевозило в середньому до 500 тисяч людей. Тобто, ризик заразитися в транспорті – збільшується», – зазначив Віталій Кличко.

За словами мера, щоб не допускати великого скупчення людей, у метро в години пік обмежують вхід на деякі станції. Не закривають, а обмежують – коли станція працює на одні або двоє дверей на вхід.

«На сьогодні кількість пасажирів збільшилася на 5 станціях метрополітену. Тому вони – під особливим контролем. Це станції «Житомирська», «Святошин», «Чернігівська», «Лісова», та «Почайна». Саме на них зростає пасажиропотік останніми днями», – сказав Віталій Кличко.

Також, за його словами, збільшився і пасажиропотік у наземному громадському транспорті.

«Якщо в перші дні після відновлення роботи, наземний громадський транспорт перевозив не більше 200 тисяч пасажирів, то, наприклад, учора ця цифра становила 575 тисяч осіб. Щодня на маршрути виходять: 350 автобусів, майже 330 тролейбусів та понад 260 трамваїв комунального підприємства «Київпастранс». Працюють і приватні перевізники», – повідомив мер столиці.

За його словами, працівники транспорту зазначають, що пасажири починають розслаблятися. Не всі заходять у громадський транспорт у масках. Або ж, зайшовши, знімають їх.

«Я закликаю усіх: по-перше, користуватися громадським транспортом тільки за нагальної потреби. І друге – не нехтувати правилами! Інакше це призведе до сплеску захворювання і повернення до обмежень! Пам’ятайте про це», – наголосив Віталій Кличко.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024