Головна  →  Новини  →  3 червня 2020

Вячеслав Непоп провів виїзну нараду на одному з об’єктів «Аркади»

Вячеслав Непоп провів виїзну нараду на одному з об’єктів «Аркади»

Будівельні роботи на ЖК «Еврика» необхідно терміново відновити. Про це заявив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп під час виїзної наради на вул. Глушкова, 6, де розташований зазначений об’єкт.

«Деякі житлові будинки житлового комплексу «Еврика», зокрема, № 14 та № 18 мають високий ступінь будівельної готовності, однак замовник, ТОВ «АРКАДА-БУДІВНИЦТВО», до цього часу не виконав у повному обсязі комплекс робіт із підключення будинків до інженерних мереж», – зазначив Вячеслав Непоп.

При цьому, ані замовник, ані представники підрядних організацій під час наради не озвучили жодних питань щодо відновлення будівельних робіт на житловому комплексі «Еврика», які б стосувались повноважень КМДА.

«Особливість цього житлового комплексу ще й у тому, що ТОВ «АРКАДА-БУДІВНИЦТВО», відповідно до взятих на себе зобов’язань, має завершити  будівництво житлових будинків, розпочатих свого часу ЗАТ «Побутрембуд» (№№ 3, 4, 7, 9) у житловому комплексі «Еврика» на просп. Академіка Глушкова, 6», – додав Непоп.

Разом із тим, замовник припинив будівельні роботи, обґрунтовуючи свої дії рішенням Правління Національного банку України від 31 жовтня 2019 року, яким зупинено на термін до 01 січня 2021 року окремі види здійснюваних АТ АКБ «Аркада» операцій, а саме: операцій із залучення коштів фізичних осіб.

Низка неврегульованих забудовником та Фондом фінансування будівництва (ФФБ створено в АТ АКБ «АРКАДА») питань призвели до того, що інвестори житлового комплексу «Еврика» опинилися заручниками ситуації, вирішення якої потребує залучення та консолідації зусиль усіх зацікавлених сторін.

На 5 червня у Київській міській державній адміністрації під головуванням Київського міського голови Віталія Кличка запланована спільна нарада з представниками інвесторів та забудовника ТОВ «Аркада-будівництво», АТ АКБ «АРКАДА» профільних заступників голови КМДА та представників Національного банку України.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024