Головна  →  Новини  →  30 травня 2020

Віталій Кличко показав капітально оновлені старовинні вулиці столиці - Покровську та Золотоворітську (+відео)

Віталій Кличко показав капітально оновлені старовинні вулиці столиці - Покровську та Золотоворітську (+відео)

Мер Києва Віталій Кличко показав, як оновили одні з найстаріших вулиць столиці – Покровську та Золотоворітську. Відео Віталій Кличко оприлюднив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Київ оновлюється і гарнішає. Незважаючи на обмеження і економічну ситуацію, пов’язану з пандемією, столиця не зупинила роботи на об’єктах, що запланувала відремонтувати цього року. Зокрема, до Дня міста дорожники завершили оновлення двох старовинних вулиць столиці – Покровської та Золотоворітської», – повідомив Віталій Кличко.

За його словами, на вулиці Покровській, яку в останнє ремонтували понад 30 років тому, повністю замінили бетонну основу дороги та замість асфальту вклали масивну бруківку.

«Таким чином вулиці повернули її історичний вигляд. Покровська – одна з найстаріших вулиць Києва. Перші спогади про неї датовані XV століттям. Тоді вона носила назву Гнила. А на плані міста 1803-го року позначена вже як Різдвяна, – зазначив мер. – Окрім нової дороги, на цій вулиці облаштували нові тротуари та нову дощову каналізацію. Встановили сучасне освітлення».

Оновили й ще одну з найдавніших вулиць Києва – Золотоворітську. Сьогодні вона сучасна і комфортна. Там відремонтували тротуари з урахуванням потреб людей з вадами зору. Облаштували нове дорожнє покриття, велосмугу. Впорядкували зону для паркування авто і передбачили місця для автомобілів людей з інвалідністю. Встановили LED-освітлення.

«Завершили також роботи з капремонту на ще одній із центральних вулиць – Пушкінській. Відтепер вона є по-справжньому велодружньою. – Першою в Києвi зі спеціальними велосвітлофорами та зоною очікування велосипедистами сигналу свiтлофору, – зазначив мер столиці. – Сподіваюся, дощ литиме не всі вихідні і ви зможете прогулятися вулицями нашого улюбленого міста. Насолодитися атмосферою старовинного і, разом з тим, сучасного Києва».

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024