КМДА Київська міська державна адміністрація


15 липня 2014

Про збереження місця роботи працівників, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції або залишаються у таких районах

Міністерство соціальної політики України у листі від 08 липня 2014 року  № 7302/3/14-14/13 звертає увагу роботодавців: працівники, які не виходять на роботу у зв´язку з переміщенням із районів проведення антитерористичної операції, або тi,  якi залишаються  у  таких  районах  пiд  час проведення антитерористичної операції i не мають змоги виходити на роботу у зв´язку з небезпекою для життя та здоров´я, не можуть бути звільнені на пiдставi «прогул» (пункт 4 частини 1 статті 40 Кодексу законів про працю України).

Це  обумовлено  необхiднiстю  збереження життя i здоров´я таких  працiвникiв та ïх сімей i вважаϵться як вiдсутнiсть на роботi з поважних причин. У такому випадку за працiвниками зберiгаються робоче мiсце та посади.
Міністерство рекомендує роботодавцям за необхiдностi надавати працiвникам на ïх прохання оплачувані відпустки, відпустки без збереження зарплати, що надаються працівникам в обов'язковому порядку, та відпустки без збереження заробітної плати, якi надаються за угодою сторiн.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.