Головна  →  Новини  →  7 квітня 2020

Віталій Кличко: «Вже склали 574 адміністративних протоколи на порушників обмежувальних заходів. За першими п’яти в бюджет стягнуто 91 800 гривень»

Віталій Кличко: «Вже склали 574 адміністративних протоколи на порушників обмежувальних заходів. За першими п’яти в бюджет стягнуто 91 800 гривень»

Поліція міста Києва склала вже 574 адміністративних протоколи на порушників обмежувальних заходів. За першими п’яти в бюджет стягнуто 91 800 гривень. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Також порушили одне кримінальне провадження за поставлення особи в небезпеку зараження вірусом. Та три кримінальних провадження за порушення карантинних обмежень», – наголосив мер Києва.

Віталій Кличко нагадав, що в місті працює Моніторинговий центр з протидії поширенню COVID-19, який створила міська влада. До групи ризику, що контролює центр, увійшли майже 40 тисяч киян. Це ті, хто прибув з країн із великим розповсюдженням вірусу, та ті, хто контактував з хворими.

«На сьогодні моніторинговий центр вже здійснив майже півтори тисячі результативних контактів для отримання інформації – дзвінків та опитувань про самопочуття, перебування в самоізоляції, про контакти за останні дні. Далі фахівці центру надають рекомендації або необхідну допомогу. Зокрема, й емоційну підтримку чи психологічну допомогу. Важливий аспект роботи центру – моніторинг дотримання визначеними категоріями правил самоізоляції або обсервації. Ті, хто відмовляється йти на контакт з центром, 100 відсотків матимуть справу з правоохоронцями», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що інформація про киян, які перебувають у базі моніторингового центру, захищена та не потрапить у відкритий доступ.

«Це щодо тих псевдо-списків, що сьогодні «гуляють» мережею», – наголосив Віталій Кличко. 

Він також додав, що Моніторинговий центр у своїй роботі використовує досвід роботи подібних центрів у Сінгапурі та Сеулі. І працює, щоб, визначивши групи ризику та їх контакти, максимально упередити поширення захворювання.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024