Головна  →  Новини  →  6 квітня 2020

У столиці паліативні хворі отримуватимуть медичну допомогу вдома

У столиці паліативні хворі отримуватимуть медичну допомогу вдома

Медичну допомогу паліативним хворим вдома у повному обсязі надаватимуть спеціальні мобільні бригади, які працюють на базі паліативних відділень. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, жоден невиліковно хворий киянин в умовах карантинних заходів не залишиться без необхідної медичної допомоги. Проте перебування таких пацієнтів в умовах стаціонару наразі не є найкращим для них. Він пояснив, що люди з тяжкими хронічними та онкологічними захворюваннями – у групі найбільшого ризику щодо тяжкого перебігу коронавірусної інфекції. Щоб убезпечити їх від зараження необхідно до мінімуму скоротити будь-які контакти.

«В умовах паліативного відділення зробити це, безперечно можливо, проте постає морально-етичне питання: чи правильно відмовляти цим людям у спілкуванні з рідними в останні дні життя? Та чи готові родичі до того, що не зможуть зайвий раз поговорити, побачити рідну людину, якої в будь-яку мить може не стати? Адже всі відвідування таких хворих у відділенні суворо заборонені», – підкреслив Микола Поворозник.

Він наголосив, що однозначно виписувати не будуть тих паліативних хворих, які потребують підтримання життєвих функцій апаратними засобами, або тих, у кого вдома хворіють на COVID-19.

«Проте, якщо ваша близька людина наразі у паліативі, а ви здорові, дотримуєтеся обмежувальних заходів та всіх правил протиепідемічної безпеки, повірте лікарям – краще забрати свого рідного з лікарні. Саме так рекомендують медики», – зазначив Микола Поворозник.

Він запевнив, що медичну допомогу паліативним хворим вдома у повному обсязі надаватимуть спеціальні мобільні бригади, які працюють на базі паліативних відділень столиці.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024